Što je povezalo jednog svećenika, uglednog ugostitelja i profesionalnog pilota, odgovor je golf, sport koji smo donedavno smatrali mondenim, zapadnjačkim, zatvorenim. No danas on sve više zaokuplja i obične ljude, koji žele kontroliranu i umjerenu fizičku aktivnost, ugodno druženje i čistu prirodu. Tako je pomalo sazrela ideja o osnivanju golf kluba i u Vinkovcima, jer je zaključeno da postoje krasni prostori i uvjeti za ovaj sport, a posebnu je pažnju privukao uređeni travnati prostor vinkovačkog aerodroma. Antun Jelenić, vlasnik ugostiteljskog objekta “Toni catering”, već se dugo vremena bavi idejom da okupi zainteresirane, osnuje klub i organizira školu golfa u Vinkovcima. Svoju ideju, izložio je jednom prilikom Milanu Mravincu, upravitelju Aerodroma Sopot, koji ju je odmah prihvatio, ponudivši na korištenje uređeni travnati teren vinkovačkog aerodroma.

“Vrlo brzo stupili smo u kontakt s vlč. Krešimirom Aračićem, župnikom iz Berka, inače od ranije poznatim i strastvenim zaljubljenikom u golf, koji je uz taj sport prošao veći dio Europe, pa čak do Australije, igrajući ga sa mnogim zapaženim golferskim imenima. Sastali smo se na aerodromu, pregledali terene i usuglasili se da ova površina, veličinom i kvalitetom pokrova, odlično odgovara za početak škole i treninge ispucavanja u golfu. Vjerujemo da će nova športska aktivnost u Vinkovcima obogatit sportsku scenu, a ne treba zanemariti i turističku ponudu, jer golferi ne poznaju granice i u vječnom su kretanju za upoznavanjem novih terena, ljudi i prostora. Vinkovci su najstariji europski grad, koji uz bogatu povijest ima i mnoštvo drugih sadržaja za ponuditi”, priča nam Milan Mravinac.

Napominje da su im se, iako je ideja još u povojima, već počeli javljati zainteresirani budući golferi, pa je odlučeno da se uskoro održi osnivačka skupština i osnuje prvi vinkovački golf klub. Ovom prilikom, trojica osnivača pozivaju i ostale zainteresirane građane da se priključe, a kontakt mogu ostvariti javljajući se u Toni catering u Genscherovoj ulici ili na vinkovački aerodrom, gdje će vjerojatno biti i sjedište kluba.