16 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Vinkovci domaćin PRO 3×3 Tour turnira

Više od autora

- vl promo-


Ukupno deset gradova u Hrvatskoj ugostit će vrlo jaki PRO 3×3 Tour, a Vinkovci će domaćin ovog događaja biti 17. i 18. lipnja.

Serija turnira otvorena je u Dubrovniku 13. i 14. svibnja, a ubrzo je nastavljena u Šibeniku i Zadru. Nakon dalmatinskih gradova, niz se nastavlja po Slavoniji. Tako će danas i sutra slavonski dio biti otvoren u Vukovaru, a već idućeg petka i subote serijal se nastavlja u Vinkovcima, a Osijek je na redu krajem lipnja. Do kraja će još turniri biti odigrani i u Umagu, Karlovcu te Zagrebu, a završni turnir bit će održan 9. i 10. rujna u Puli. Zanimljivo je kako je PRO 3×3 Tour postao Otvoreno prvenstvo Hrvatske, a ovo natjecanje dobilo je status FIBA Questa, što znači da pobjednik završnog turnira u Puli osvaja vizu za kvalifikacijski turnir World Toura koji će biti održan u Parizu tijekom listopada ove godine.

U glavnom turniru svaka će stanica natjecanja imati po 12 momčadi, od kojih se četiri mjesta popunjavaju po FIBA renkingu i četiri mjesta po poretku hrvatskih momčadi, dok će se dva mjesta popuniti kroz kvalifikacije te dodatna dva mjesta koja će dobiti momčadi s pozivnicama. Kao i u drugim gradovima, pa tako i u Vinkovcima, pobjedniku turnira pripast će nagrada od 12.000 kuna, drugoplasirana momčad dobit će upola manji iznos, dok treće mjesto donosi nagradu od 2.000 kuna, a vinkovački turnir bit će odigran na adresi Duga ulica 1, točnije na parkingu ispred Hotela Slavonije.

O kakvom se velikom događaju radi, dovoljno govori da će svi turniri biti u prijenosu SportKlub televizije. Također, košarka 3×3 je novi olimpijski sport koji je svoju premijeru imao prošlog ljeta u Tokiju, a sigurni status imaju i na sljedeća dva olimpijska turnira, odnosno u Parizu 2024. te u Los Angelesu 2028. godine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno