5 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Vinkovci: Dva mlađa muškarca u izolaciji zbog sumnje na zarazu korona virusom

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Hrvatsku se u subotu, s rada u Kini, vratilo deset radnika tvrtke Nexus d.o.o., jedan iz Brodsko-posavske i devet iz Vukovarsko-srijemske županije. Od dolaska kući devet osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije pod nadzorom je epidemiologa, a dva mlađa muškarca, 1996. i 1997. godište, s područja Vinkovaca, jučer i danas javili su se u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, jedan s povišenom temperaturom i jedan s respiratornim simptomima.
Zbog sumnje u moguću zarazu korona virusom obojica su smješteni u izolaciju, a izuzeti uzorci poslani su u Zagreb na analizu, izvijestio je danas na konferenciji za medije ravnatelj OŽB Vinkovci dr. Krunoslav Šporčić.
“S obzirom na preporuku Ministarstva zdravstva i sve mjere koje poduzimamo vezano za infekciju korona virusom, mi smo ih zaprimili u bolnicu, izuzeli smo sve uzorke i poslali ih na analizu na Kliniku za infektivne bolesti u Zagreb. Očekujemo kako ćemo možda već večeras ili najkasnije ujutro imati potvrdu radi li se o infekciji korona virusom ili ne. Po kliničkoj slici rekli bi prije ne, nego da, ali pričekat ćemo rezultate”, istaknuo je dr. Šporčić.
Ako nalaz bude negativan, s obzirom na kliničku sliku dvojice pacijenata koja je relativno blaga, obojica će biti otpuštena kući. Ako bi se pokazalo da je nalaz pozitivan u slučaju težih problema oboljeli bi bili prebačeni na Kliniku za infektivne bolesti u Zagrebu.
U vinkovačkoj bolnici poduzete su sve mjere nužne u ovakvim slučajevima i u ovom trenutku ne postoji nikakva ozbiljna prijetnja javnom zdravstvu, a rad u bolnici teče nesmetano. Bolnica trenutačno ima sedam mjesta za izolaciju, što je, drže, za sada više nego dovoljno. Ukoliko bi eventualno došlo do zabrane posjeta bolesnicima bit će to zbog obične gripe, a ne zbog korona virusa.
“Mi kontinuirano pratimo epidemiološku situaciju u suradnji s našim Zavodom za javno zdravstvo i donosimo odluku o tome treba li zabraniti posjete ili ne. Pretprošli tjedan bilo je oko 100 slučajeva gripe na cijeloj županiji što se još uvijek smatra sporadičnim i nije zahtijevalo zabranu posjeta. Sutra će biti novi izvještaj tako da ćemo sutra donijeti odluku”, istaknuo je dr. Krunoslav Šporčić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno