4 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

Vinkovci ne moraju strahovati za stolnotenisku budućnost

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Gradonačelnik Ivan Bosančić ugostio je mlade stolnotenisače i članove STK Cibalia, a povod prijemu su ostvareni izvrsni rezultati u ovoj sezoni.

Ovogodišnja ostvarenja rezultat su višegodišnjeg sustavnog rada i pripremanja za najveća natjecanja i turnire. Mlađi kadet Ante Kolak bio je najbolji na državnoj završnici Sportskih igara mladih, a nakon toga osvojio je i odlično 3. mjesto na međunarodnoj završnici Sportskih igara. Uspjehu od ove godine treba dodati i prošlogodišnje 2. mjesto na ekipnoj završnici Prvenstva Hrvatstke za najmlađe kadete, a vrijedno spomena je i sudjelovanje na nacionalnoj završnici za mlađe kadete te boravak u kampu HSTS-a, organiziranom za 12 najboljih mladih igrača u Hrvatskoj. Jedna od najmlađih članica i igračica Cibalije Dunja Jozanović jedna je od najperspektivnijih mladih stolnotenisačica na ovim prostorima i nedavno je, već u svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni, sudjelovala na završnici Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije. „S tim da ove godine, osim njih dvoje, imamo još 7 natjecatelja koji su bili na završnici prvenstava”, dodao je Dario Dragun, tajnik STK Cibalia.

Planovi su okrenuti prema nadogradnji i novim prostorima te veći broj treninga i formiranje ekipa u većim starosnim kategorijama i priprema ekipa za vrhunac stolnoteniskog sporta, a to je seniorska kategorija i očuvanje superligaškog statusa. Cibalia ne bi trebala strahovati za budućnost i ostanak u društvu najboljih, a Ante i Dunja su pravi primjeri i zalog za svijetlu budućnost.

„Vjerujem da zbog trenutnih uvjeta možda nemamo dovoljan broj djece, ali pomalo dolazimo na razinu da sve više djece dolazi kod nas trenirati. Voljeli bi i tu smo za nove generacije i novu djecu da zajedno s nama ponovno vratimo Vinkovce na stolnotenisku kartu Hrvatske”, izjavio je Dario Dragun. Prilikom prijema gradonačelnik Ivan Bosančić izjavio je kako je budućnost vinkovačkog sporta sigurna i da imamo mlade snage koje će znati kako predstavljati svoje Vinkovce. „Drago mi je da klubovi dobro funkcioniraju i rad s mladim ljudima i to ćemo poticati i dalje. Na nama je da stvaramo što bolje uvjete i iz godine u godinu dižemo mogućnosti svih sportova i da se svatko tko želi ima priliku baviti se sportom”, poručio je gradonačelnik.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno