Igrači Cibalije vratili su se u Vinkovce nakon što su jedan dio priprema za novu sezonu odradili na Kupresu. Ovaj tjedan treniraju na domaćim terenima i čekaju utakmicu protiv Rudeša u Zagrebu, utakmicu koja će biti završna generalka pred početak prvenstva u 2. HNL, a koja se igra sutra u 17:30 sati.

Igračka križaljka još se nadopunjuje i u novoj sezoni gledat ćemo i neka nova lica u nebesko-plavoj svlačionici. No jedno je sigurno, više nećemo gledati legendarnog kapetana Cibalije Franu Vitaića, bar kada su službene utakmice u pitanju.

Kapetan je rekao zbogom igranju, ali ne i klubu, oprostio se nakon 183 odigrane utakmice za vinkovačku momčad, a posljednju je odigrao u posljednjem prošlosezonskom kolu 3. HNL protiv Bedema iz Ivankova. Iako je rođen u Splitu, Vinkovce ipak neće napustiti, naime, ostaje u Cibaliji kao trener mlađih uzrasta u klupskoj školi nogometa. “Od prvog dana dolaska kliknuo sam s ovim klubom, ljudima u Vinkovcima, navijačima, to je veza koja ostaje za cijeli život, jednostavno “kupili” su me. Hvala svima za ove lijepe godine provedene u klubu i za mnoga prijateljstva koja sam ovdje stekao, to je nešto što se ne može ničim platiti”, kaže Frane.

U naše krajeve došao je 2006. godine u NK Osijek, gdje se zadržao samo jednu sezonu, da bi 2010. obukao dres Cibalije. Nakon tri godine ponovno je otišao u Osijek, a 2015. vratio se u Cibaliju, gdje je i završio igračku karijeru. U Cibaliji je proživio i lijepe, ali i one teške dane, došao je u dobro posloženu sredinu, da bi poslije doživio krah i kaos u klubu.

“Kada sam došao, Cibalia je bila odličan klub, bilo je teško upasti u momčad u kojoj su igrali sve do jednog vrhunski igrači. Uspio sam u tome i nadam se da sam donio nešto pozitivno. I pored problema kroz koje je Cibalia prolazila, imala i ima, lijepo mi je u Vinkovcima sa svim ovim dragim ljudima koje sam upoznao”, ističe.

Nakon završetka igračke karijere Frane dakle ostaje u Cibaliji, u školi nogometa, a školuje se i za viša trenerska zvanja.

“U ovom trenutku, osim financijske stabilizacije kluba, pod hitno bi se trebala riješiti gradnja jednog normalnog terena s umjetnom travom. U ljetnim mjesecima nije problem raditi jer Cibalia ima dosta terena za rad s mladim igračima, ali kada dođe jesen i zima problemi su veliki. U tom razdoblju tereni su gotovo neupotrebljivi, pogotovo za mlade igrače koji moraju učiti osnove tehnike baratanja s loptom. Nadam se da će se ipak naći novci kako bi se i to riješilo”, nada se Frane Vitaić, čovjek koji je u Vinkovce došao na mala vrata, da bi kao kapetan i ljubimac navijača ostavio neizbrisiv trag u vinkovačkom stogodišnjaku.