Kontaktirajte nas

Aktualno

Uskoro još jedan natječaj za posao na javnim radovima

Objavljeno

-

Grad Vinkovci i ove se godine uključio u Program javnih radova u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje koji sufinancira zapošljavanje nezaposlenih osoba u javnom radu kao jednu od mjera aktivne politike zapošljavanja nezaposlenih i teško zapošljivih skupina radno aktivnih osoba.

Prema Programu Grad Vinkovci ove godine raspisao je natječaj za zapošljavanje 35 osoba. Od 37 pristiglih zamolbi uvjete za potpisivanje ugovora imalo je 17 kandidata s kojima su 10. lipnja potpisani ugovori te su i stupili na posao. Ugovori su potpisani za razdoblje od 6 mjeseci s bruto plaćom od 4.250,00 kuna odnosno 3.400,00 kuna neto. Svi zainteresirani uskoro mogu očekivati još jedan javni poziv za popunjavanje preostalih 18 mjesta obuhvaćenih Programom javnih radova za ovu godinu.

Kroz ovaj program u proteklih pet godina na određeno vrijeme bila su zaposlena 153 naša sugrađanina. Iako to nisu pretjerana financijska sredstva ipak se na određeni način pomaže nezaposlenim osobama. Grad Vinkovci ove godine ima kvotu od 35 mjesta. Uvjetima je udovoljilo 17 kandidata s kojima je potpisan ugovor, a uskoro će biti raspisan još jedan natječaj kako bi pokušali popuniti kvotu. Sam broj prijavljenih na prvi natječaj govori nam da je slika na tržištu zapošljavanja u Vinkovcima puno bolja možda nego što je neka opća percepcija jer tražili smo 35 ljudi, a javilo se njih 37 što znači da nemamo kritično velik broj osoba koje su dugotrajno nezaposlene”, ističe Hrvoje Niče, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo.

Zaposleni kroz Program uglavnom obavljaju poslove za koje Grad nema sklopljene ugovore o koncesijama ili o tekućim poslovima i održavanju. „Dakle, to nisu neki pretjerano teški fizički radovi niti je to rad u nekim posebno nepovoljnim uvjetima. To su uglavnom pomoćni radovi vezani uz neke tekuće aktivnosti”, ističe Niče.

Potvrđuje nam to i Marica Mujić (55), koja je na Zavodu za zapošljavanje bila prijavljena oko godinu dana. „Zadnje sam radila više od tri godine u jednom ugostiteljskom objektu kao spremačica na pola radnog vremena. Međutim, došla je korona i dobro je poznato kako je prošlo ugostiteljstvo pa sam tako i ja ostala bez posla. Zadovoljna sam što sam dobila ovaj posao jer ništa drugo nisam našla iako sam stalno slala zamolbe. Znači nam to dosta i za kućni budžet, a posao kao posao meni nije problem, jedino vrućina malo otežava jer se radi na otvorenom, ali sve se to da izdržati”, ističe Marica Mujić.

Slično kaže, primjerice, i Mira Šarić (56), koja je kroz Program javnih radova zaposlena po drugi put. „Radila sam pretprošle godine tako da se prošle godine nisam mogla prijaviti, ali evo sad sam se opet prijavila. Inače, nisam zaposlena već desetak godina i mogu reći da mi ovo puno znači i zadovoljna sam što mogu raditi kroz ovaj program. Radno vrijeme mi odgovara, posao nije pretežak, a financijski nam to dosta pomogne”, ističe Mira Šarić.

Aktualno

U županiji bez novopozitivnih na koronavirus

Objavljeno

-

Napisao/la

    139 pregleda

U Vukovarsko – srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na COVID-19. Nema ni preminulih.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih je 12.452, od kojih je 12.105 izliječenih, a ukupno je preminulo 259 osoba.

Trenutno je u županiji 7 osoba na bolničkom liječenju.

U protekla 24 sata testirano je 138 osoba, te ih je ukupno do sada testiranih na području županije 77.066.

U samoizolaciji se nalazi 191 osoba.

Nastavi čitati

Aktualno

Na Ljetnom se kinu tražilo mjesto više

Objavljeno

-

Napisao/la

    190 pregleda

Najmlađi žitelji grada napokon su dočekali održavanje Ljetnog kina koje već tradicionalno posljednjih desetak godina organizira Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci pod pokroviteljstvom Grada. Svako se Ljetno kino razlikuje po svojoj tematici, a ove je godine podređeno isključivo mališanima i prikazivat će se samo animirani sinkronizirani filmovi.

Tako su jučer oni najmlađi uživali u dvorištu knjižnice uz Priču o igračkama 4, dobro društvo i još bolji ambijent. Sva mjesta bila su popunjena, a animirani se film gledao na pravom filmskom platnu što je još uvelike pridonijelo dojmu.

Projekcija prvog animiranog filma, The Angry Birds 2, po rasporedu je bila predviđena za prošli petak, ali zbog kiše i lošeg vremena se nažalost morala otkazati. Na raspored će ponovno doći nakon svih ostalih planiranih crtića, odnosno 20. kolovoza. Osim toga, za 30. srpnja planiran je Tko se boji vuka još, nakon toga, 6. kolovoza, simpatični bik Ferdinand te na samom kraju Snježno kraljevstvo 2 za 13. kolovoza.

Nastavi čitati

Aktualno

Periska nije suvenir!

Objavljeno

-

Napisao/la

    220 pregleda

Zbog pojave smrtonosne zaraze koja je zahvatila populaciju plemenite periske u cijelom Mediteranu, pa tako i u Jadranskom moru, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja putem akcije “Jeste li ih vidjeli?” poziva građane da dojave lokacije na kojima su opažene žive jedinke.

Cilj akcije koju provodi Zavod za zaštitu okoliša i prirode jest identifikacija i očuvanje živih jedinki plemenite periske (Pinna nobilis) u prirodi te praćenje stanja njezine populacije, koja je trenutno pod visokim rizikom od izumiranja u cijelom Sredozemnom moru, priopćilo je Ministarstvo.

Od prve pojave zaraze i masovnog pomora u hrvatskom dijelu Jadranskog mora potvrđeno je 17 živih jedinki plemenite periske u prirodi, na različitim lokacijama duž Jadrana. “Sve je manji broj živih jedinki u moru pa je za opstanak vrste ključno pronaći potencijalno otporne jedinke koje bi se dalje mogle razmnožiti i stvoriti prirodni imunitet”, ističu u Ministarstvu.

Pri identifikaciji živih jedinki plemenite periske u prirodi treba provjeriti reagira li zatvaranjem ljušture na vanjski podražaj, odnosno na kretanje morske vode u njenoj neposrednoj blizini. Naime, uspravna ljuštura plemenite periske u sedimentu ne podrazumijeva nužno i živu jedinku. Plemenita periska je strogo zaštićena vrsta pa je se ne smije dirati, a svako namjerno vađenje živih ili mrtvih jedinki odnosno praznih ljuštura je zabranjeno.

Sve informacije o živim jedinkama plemenite periske, lokacijama na kojima su opažene i fotografije građani mogu dojaviti na mrežne stranice Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja ili na adresu vrste@mingor.hr.

Zaprimljene dojave moći će se pregledati na Bioportalu gdje su dostupni i podaci o lokacijama plemenite periske dosad prikupljeni u suradnji sa znanstveno-stručnom zajednicom i zainteresiranom javnošću.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 41 minuta

U županiji bez novopozitivnih na koronavirus

U Vukovarsko – srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na COVID-19. Nema ni preminulih. Od početka...

Aktualnoprije 2 sata

Na Ljetnom se kinu tražilo mjesto više

Najmlađi žitelji grada napokon su dočekali održavanje Ljetnog kina koje već tradicionalno posljednjih desetak godina organizira Gradska knjižnica i čitaonica...

Aktualnoprije 4 sata

Periska nije suvenir!

Zbog pojave smrtonosne zaraze koja je zahvatila populaciju plemenite periske u cijelom Mediteranu, pa tako i u Jadranskom moru, Ministarstvo...

Vijestiprije 17 sati

DIH PANNONIA uvršten u bazu potpuno operativnih DIH-ova Europske komisije

Digitalni inovacijski centar DIH PANNONIA, sa sjedištem u Vinkovcima, čiji konzorcij obuhvaća 15 partnera i čiji je nositelj i koordinator...

Aktualnoprije 18 sati

Kino pod zvijezdama

Ovoga srpnja, u sklopu svog Ljetnog programa, Hrvatski dom Vukovar po prvi put organizira Kino pod zvijezdama, koje je besplatno...

Aktualnoprije 19 sati

EU digitalne Covid potvrde od danas vrijede 270 dana

Od danas EU digitalne Covid potvrde o cijepljenju vrijede do 270 dana te se njihov status može provjeriti i u...

Aktualnoprije 20 sati

Hrvatski savez slijepih: Apel medijima zbog pogrešnog oslovljavanja

Hrvatski savez slijepih danas je uputio apel medijima zbog pogrešnog oslovljavanja. “Potaknuti učestalim napisima u raznim medijima, Hrvatski savez slijepih...

Aktualnoprije 21 sat

Od ponedjeljka strože mjere na Jadranu

Za dio Hrvatske od ponedjeljka na snagu stupaju strože epidemiološke mjere, u pet županija, Novalji, Senju i Karlobagu broj okupljenih...

Najčitanije