23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Vinkovcima suglasnost Ministarstva obrazovanja za novu školu u Radićevom bloku

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Iz Grada Vinkovaca upravo je stigla vijest o danas pristigloj suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja o izgradnji nove škole u Radićevom bloku.

Ono što je pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković nedavno najavila, sada je dobilo i službeni predznak – Grad Vinkovci će u Radićevom bloku graditi novu zgradu Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića s dvoranom. To znači kako će Osnovna škola Josipa Kozarca na raspolaganje dobiti proširene kapacitete spajanjem sadašnjih zgrada ovih dvaju škola, čime će se omogućiti provođenje jednosmjenske nastave u obje škole. Podsjetimo, zakonska je to obveza do 2027. godine za sve osmoljetke u Hrvatskoj.

Nova vinkovačka škola s dvoranom, prostirat će se na ukupno 5.600 kvadratnih metara te će biti opremljena s 21 učionicom i svim drugim popratnim sadržajima.

„Nakon što smo nedavno krenuli s izgradnjom Malog Princa, a uskoro ćemo započeti i s radovima na dogradnji vrtića Naša radost i Stribor, ovo je još jedna sjajna vijest kada su u pitanju ulaganja u gradske vrtićke i školske kapacitete. Zacrtali smo si ciljeve koji podrazumijevaju da svako dijete u Vinkovcima ima mjesto u vrtiću te da svi naši učenici pohađaju nastavu u jednoj smjeni i na dobrom smo putu da to u dogledno vrijeme i ostvarimo“, poručuje Andrea Vinković.

Ovim najavama, dodaje resorna pročelnica, u prilog ide i činjenica kako u Gradu, s ciljem ostvarivanja uvjeta za cjelodnevnu nastavu, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja planiraju dogradnju osnovnih škola Vladimira Nazora i Ivana Mažuranića te izgradnju potpuno nove Osnovne škole Bartola Kašića.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno