1 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Vinkovcima zavladao sportski duh Turneje radosti

Više od autora

- vl promo-

Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održana je danas u Vinkovcima. Zbog vremenskih uvjeta natjecanja su umjesto u središtu grada održana u sportskoj dvorani osnovnih škola I. G. Kovačića i J. Kozarca u Vinkovcima.

U svečanosti otvorenja sudjelovali su članovi Cheerleading kluba Ma&Ko i vinkovačke mažoretkinje, a nazočne su pozdravili Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma sportskih igra mladih i Gabrijel Šokičić, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika. ”Grad Vinkovci podržava sve programe i aktivnosti usmjerene prema edukaciji djece o važnosti sporta. Svjedoci smo da djeca i mladi sve više vremena provode pred televizorima i ekranima i ovo je odličan način da ih usmjerimo prema drugim vrijednostima.”, rekao je Šokičić.

Plamen Turneje radosti u pratnji malih sportaša donio je Dominik Greifenstein, član Taekwondo kluba Sajnami Vinkovci, a upalili su ga zajednički predstavnici Grada Vinkovaca i Plazma Sportskih Igara mladih.

“Turneja je u Vinkovcima okupila učenike od 1. do 4. razreda, odnosno male sportaše koji su se okušali u sportskim disciplinama graničara i atletike. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici svih finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.”, istaknula i je Tihana Butorac.

Na državnu završnicu u Savudriju plasirale su se pobjedničke ekipe u graničaru AGMA Drugaši i AGMA Četvrtaši. Napeto natjecanje u atletici održalo se u dvije kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su najbrži trkači Helena Puce, Fran Grgljanić, Anamarija Hob i Marko Gradečak.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s PU vukovarsko – srijemskom, Postajom prometne policije Vinkovci i GD Crvenog križa Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno