18 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Vinski grad otvorio svoja vrata!

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Kao dio čarobne priče Vinkovačkih jeseni, drugu godinu zaredom svoja vrata posjetiteljima otvorio je Vinski grad. Želja organizatora je ovim jedinstvenim programom obogatiti Vinkovačke jeseni, a cilj je bio stvoriti prostor za publiku koja prije svega voli uživati u dobrome vinu, ali i u mirnijoj atmosferi te za sve one koji nisu raspoloženi za velike gužve. Prošle godine pokazao se kao pun pogodak, a Vinkovčani su s nestrpljenjem čekali današnji dan.

U Vinskom gradu predstavlja se 15 vinara iz cijele Hrvatske i zemalja regije, a svaki vinar u svojoj kućici izlaže ponudu koju toči u čaše ili pak prodaje u boci. Prošle su se godine Vinkovčanima predstavila vina Mađarske, a ove će imati priliku kušati neka od najboljih slovenskih vina. Novost ove godine je kućica s paletom proizvoda Zlatna rakija i Zlatni pelin, dok se za hranu brine Cheese bar iz Zagreba. U kućici Vina Croatia Vina Mosaica okupljaju se vinari iz cijele Hrvatske uz edukativne degustacije gdje posjetitelji imaju priliku saznati nešto više o određenim vinima te kušati nešto što nije u standardnoj ponudi Vinskog grada.


Za sve oni koji to još ne znaju, a vjerujemo da je malo takvih, posjetitelji mogu kaucirati čašu u iznosu od 30 kuna, a iznos se vraća nakon povratka čaše. Proizvodi se mogu kupiti kuponima koje je moguće nabaviti na blagajni Vinskog grada – vrijednost kupona jednaka je plaćenoj kunskoj protuvrijednosti i mogu se iskoristiti na svim kućicama.

U Vinskom gradu družimo se do 16. rujna na već dobro poznatoj lokaciji u središtu grada.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno