Kontaktirajte nas

Aktualno

Vinski grad vraća se na 53. Vinkovačke jeseni

Objavljeno

-

Druge godine za redom, posjetiteljima 53. Vinkovačkih jeseni, svoja će vrata otvoriti i Vinski grad.

Idejni začetnik ove priče je Saša Šipranec koji je zajedno s uhodanom ekipom po prvi puta organizirao Vinski grad tijekom Špancirfesta u Varaždinu. Četiri godine nakon, i dalje su rado viđeni izlagači na spomenutom festivalu, a cilj im je bio stvoriti prostor za publiku koja prije svega voli uživati u dobrome vinu, ali i u mirnijoj atmosferi te za sve one koji nisu raspoloženi za velike gužve.

Prošle je godine Vinski grad pozvan da svoj program predstavi u Vinkovcima u želji organizatora da ovakvim doista jedinstvenim programom obogate Vinkovačke jeseni.

U početku je publici Vinski grad djelovao neobično, prisjeća se voditeljica projekta Elvira Belović, s obzirom na to da sličan festival ne postoji u Slavoniji. Do svog drugog vikenda u Vinkovcima, Vinski je grad zaživio u punom sjaju.

Vidjelo se, posebice dugog vikenda održavanja, da je interes za uživanjem u vrhunskim i kvalitetnim vinima odličan. Želimo promovirati i poboljšati hrvatsku vinsku scenu, upoznati ljude s vinima, sa svim mogućim stilovima, regijama i sortama koje postoje u Hrvatskoj. Doista smo sretni što je publika prihvatila tu ideju“, rekla je Belović.

U Vinskom gradu predstavlja se 15-tak vinara iz cijele Hrvatske te zemalja regije. Prošle su se godine Vinkovčanima predstavila vina Mađarske, a ove će imati priliku kušati neka od najboljih slovenskih vina. Svaki vinar izlaže ponudu u svojoj kućici koju toči na čaše ili prodaje u boci.

Posjetitelji će i ove godine imati priliku kaucirati čašu u iznosu od 30 kuna, a koji se vraća nakon povratka iste. Također je važno za napomenuti da se proizvodi mogu kupiti isključivo kuponima koje posjetitelji mogu nabaviti na blagajni Vinskog grada. Vrijednost kupona jednaka je plaćenoj kunskoj protuvrijednosti te se mogu iskoriti na svim kućicama.

Novitet ove godine je kućica rezervirana samo za paletu proizvoda Zlatna rakija i Zlatni pelin, a za hranu je odgovoran Cheese bar iz Zagreba. Također, u kućici Vina Croatia Vina Mosaica predstavit će se vinari cijele Hrvatske uz svakodnevne edukativne degustacije za one koji žele doznati nešto više o vinima ili kušati nešto što nije u standardnoj ponudi Vinskog grada.

Vinski će se grad ove godine u Vinkovcima zadržati nešto kraće, negoli prethodne, a svi zainteresirani mogu ga obići od 12. do 16. rujna.

Svake pohvale idu izlagačima, koji su unatoč razdoblju berbe pronašli vremena da obogate program 53. Vinkovačkih jeseni.

Aktualno

Osobni rezultati za plivača VPK-a na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno

-

Napisao/la

    324 pregleda

Na Prvenstvu Hrvatske koje je danas završeno nastupio je i jedini Vinkovčanin član Vinkovačkog plivačkog kluba Marko Polešćuk. Plivao je u drugom dijelu 100 m slobodno s vremenom od 1:01:41, a u trećem dijelu i 100 m leđno koje je otplivao za 1:14:23. Isplivanim rezultatima ostvario je osobne rekorde, a trener Josip Gajčević oduševljen je njegovim nastupom i uspjehom perspektivnog Marka Polešćuka. Naporan trud i rad isplatio se i treneru i samom plivaču, ističu u Vinkovačkom plivačkom klubu, a cijeli klub je ponosan na ove dobre rezultate. Ovo je veliki poticaj ostalim plivačicama i plivačima da slijede put i primjer mladog Marka.

Nastavi čitati

Aktualno

Prva projekcija filma u projektu Kino pod zvijezdama

Objavljeno

-

Napisao/la

    394 pregleda

Pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca u organizaciji Kulturnog centra Vinkovci danas je u lapidariju vinkovačkog muzeja započelo Kino pod zvijezdama. Kino projekcije filmova bit će svake subote do 14. kolovoza.

„U razgovoru sa Slavenom Nuhanovićem i Samirom Ragužem iz umjetničke organizacije Asser Savus iznjedrilo se puno ideja. Ovo je prva od tih ideja koje ćemo realizirati, a treba reći kako su oni suorganizatori ovog projekta”, rekao je predsjednik Kulturno centra Vinkovci Darko Domaćinović.

Danas gledatelji uživaju u filmu Put kući jednog psa (A dog’s way home), a program počinje svake subote u 21 sat. Projekcije filmova održavaju se na filmskom platnu veličine 7×4 metra što je dovoljno veliko za ugodno gledanje filmova.

„Ovim putem pozivam sve koji su slobodni i imaju vremena da dođu u lapidarij gradskog muzeja i u subotama koje nam dolaze”, poručio je Domaćinović. Svi oni koji žele doći i uživati u gledanju filmova pod zvijezdama ne moraju se prijavljivati, postavljano je nešto malo manje od 100 sjedećih mjesta što će biti dovoljno za početak, a ako se pokaže da treba još sjedećih mjesta, postupat će se po epidemiološkim mjerama o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Nastavi čitati

Aktualno

Projekt poboljšanja kvalitete života svih mještana

Objavljeno

-

Napisao/la

    674 pregleda

U Općini Privlaka trenutno je u tijeku postupak savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za projekt izgradnje narodne knjižnice i čitaonice, odnosno višenamjenske zgrade koja će svojom izgradnjom pružiti adekvatan i pristojan prostor za sve udruge i njihove potrebe s područja Općine Privlaka, dok će izgrađena dvorana omogućiti ostala okupljanja mještana.

Zgrada će se graditi na mjestu današnjih zgrada starih škola u Ulici bana Josipa Šokčevića, nasuprot nove crkve svetog Martina biskupa. Ovaj projekt je od velikog značaja za Općinu Privlaka i poboljšanje kvalitete života svih mještana Privlake. Vrijednost ovog projekta je preko 7.000.000,00 kuna, u čiju vrijednost, osim izgradnje, ulazi i opremanje nove zgrade.

Općina Privlaka je u ovom trenutku osigurala tri izvora financiranja, dva od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te jedan od Ministarstva kulture, koji su prepoznali kvalitetu i vrijednost navedenog projekta. Također, ova općina je u svom proračunu za 2021. godinu osigurala dio sredstava za realizaciju ovog projekta za koji se očekuje da će se već ove godine, nakon provedenog postupka javne nabave, sklopiti Ugovor o izvođenju radova.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 7 sati

Osobni rezultati za plivača VPK-a na Prvenstvu Hrvatske

Na Prvenstvu Hrvatske koje je danas završeno nastupio je i jedini Vinkovčanin član Vinkovačkog plivačkog kluba Marko Polešćuk. Plivao je...

Aktualnoprije 7 sati

Prva projekcija filma u projektu Kino pod zvijezdama

Pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca u organizaciji Kulturnog centra Vinkovci danas je u lapidariju vinkovačkog muzeja započelo Kino pod zvijezdama. Kino...

Aktualnoprije 10 sati

Projekt poboljšanja kvalitete života svih mještana

U Općini Privlaka trenutno je u tijeku postupak savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za projekt izgradnje narodne knjižnice i čitaonice,...

Aktualnoprije 12 sati

Ante Brkić odličnim izvedbama u Rusiji došao nadomak najboljih 100 igrača svijeta

Nažalost Ante Brkić nije uspio prirediti novu senzaciju. Remi u drugoj partiji bio je dovoljan Armencu Martirosyanu za plasman u...

Aktualnoprije 13 sati

Zaštitna ograda na relaciji Rokovci-Vinkovci

Do konca mjeseca na sjednici Upravnog vijeća bit će razmotreno polugodišnje izvršenje plana za 2021. godinu, budući da je u...

Aktualnoprije 14 sati

Hrvatska bilježi 191 novozaraženu osobu

Nacionalni stožer Civilne zaštite RH izvijestio je o  191 novom slučaju zaraze koronavirusom. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je...

Aktualnoprije 15 sati

Udaran turistički vikend, na Lučkom rampa pala na aute

Vrhunac je turističke sezone, a osim po broju dolazaka u našu zemlju, primjetan je i po gužvama na prometnicama. Kada...

Aktualnoprije 17 sati

U županiji bez novopozitivnih na koronavirus

U Vukovarsko – srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na COVID-19. Nema ni preminulih. Od početka...

Najčitanije