Foto: Hrvatski radio Vukovar
- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Danas je u Vukovaru potpisan Ugovor o zakupu poslovnog prostora u Poslovnom inovacijskom centru (BIC Vukovar) koji se nalazi u Gospodarskoj zoni. Zagrebačka tvrtka Enikon Aerospace ima sjedište u Zagrebu, a svoju djelatnost koja obuhvaća uslugu proizvodnje komponenti interijera putničkih i poslovnih zrakoplova za Airbus i Boeing, organizira na nekoliko lokacija u svijetu – tri u Njemačkoj i jednoj u Hrvatskoj.

„Čast nam je potpisati Ugovor o najmu i budućoj suradnji s Gradom Vukovarom, gdje planiramo proširiti poslovanje u zrakoplovnoj industriji.  Enikon Aerospace tvrtka je s više od 40 godina radnog iskustva u svojoj djelatnosti, a posluje u Europi i Sjedinjenim Američkim država te Hrvatskoj. U Vukovaru ćemo raditi na širenju proizvodnih kapaciteta kojim planiramo pokrenuti nove investicije i u budućem periodu otvoriti 200 novih radnih mjesta. Otvaramo i mogućnosti poslovne suradnje s lokalnim poduzetnicima i dobavljačima u različitim segmentima“, rekao je predsjednik Uprave tvrtke Enikon Aerospace, Marko Josip Andrijanić.

Radi se o višemilijunskom ulaganju koje će se realizirati kroz nekoliko etapa, a već su započele pripreme za otvaranje pogona. Uskoro će krenuti i sa  zapošljavanjem kao i obukom zaposlenih u nekom od njihovih pogona. Zapošljavat će radnike svih profila, a plan je da pogon tvrtke u Vukovaru s radom započne u drugom kvartalu iduće godine. Prema planovima tvrtke, do pune zaposlenosti u vukovarskom pogonu tvrtke doći će za 3 godine. Fokus Enikon Aerospacea je na plastičnim dijelovima unutrašnjosti aviona, od stropa, prostora za prtljagu, bočnih panela i prozora, vrata, kokpita. Tvrtka trenutno zapošljava 650 radnika od kojih je njih 200-ak zaposleno u proteklih godinu dana.