2 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

Voda ipak još neće poskupjeti

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Na današnjoj sjednici, Vlada je na godinu dana odgodila primjenu Uredbe o visini naknade za korištenje voda s namjerom da spriječi najavljena poskupljenja vode za građane i gospodarstvo, te pozvala one koji su najavili poskupljenja da od toga odustanu.

Kako je objasnio ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, Uredba o visini naknade za korištenje voda trebala je stupiti na snagu 1. siječnja 2023. godine, a kad bi se to dogodilo visinu naknade vodovodi bi plaćali prema zahvaćenoj, a ne isporučenoj količini vode, što bi moglo uzrokovati povećanje cijene vode građanima i poduzetnicima.

Vlada je stoga odgodila početak primjene na 1. siječnja 2024. godine, kako bi se, poručuju “zaštitio standard građana i kako se ne bi dogodila neka najavljena poskupljenja”.“Pozivam sve one koji su najavili da će poskupiti vodu za građane da od toga odustanu, a i one koji su namjeravali to napraviti da to ne rade, sve kako bismo zajedno štitili standard građana i pomogli im da što lakše prebrode krizu”, rekao je Filipović.

„Ovom odgodom nema potrebe za dizanjem cijena”, poručuje Plenković jedinicama lokalne samouprave.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno