Za vrijeme izvođenja zemljanih radova u ulici Kraljice Jelene u Vukovaru, jučer, 11. srpnja, oko podneva, djelatnici vukovarske komunalne tvrtke iskopali su dvije ručne bombe i četiri komada puščanog streljiva. Također u Vukovaru, oko 13 sati, djelatnici tvrtke za prodaju automobila na Priljevu, u krugu tvrtke, u zemlji, pronašli su ručnu bombu.

Pronađene bombe i streljivo na mjestu pronalaska preuzeli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te pohranili u skladište PU vukovarsko-srijemske.

Stanje u prometu

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Šarengrad) i dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe lakše ozlijeđene (Nijemci, Gradište).

No, zabilježeno je i jedno znatno prekoračenje brzine kretanja vozila na cesti izvan naseljenog mjesta gdje je brzina kretanja ograničena na 130 km/h, a zatečeno vozilo kretalo se brzinom od 242 km/h.

Naime, sinoć, oko 23 sata, na auto-cesti Zagreb-Lipovac na području općine Nijemci, zatečen je osobni automobil „Audi“ njemačkih registracijskih oznaka, pri brzini od 242 km/h, što umanjeno za sigurnosnu razliku od 10% iznosi 218 km/h.

Zbog prekoračenja brzine kretanja od 88 km/h, 48-godišnjem vozaču, državljaninu Srbije, naplaćena je novčana kazna od tri tisuće kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca.