Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske danas javljaju o stanju u prometu u protekla 24 sata, pa tako ističu da se u tom periodu na našem području dogodilo pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta i to tri u Vukovaru, te po jedna u Vinkovcima i Otoku. No, ipak posebno izdavajaju događaj od 3. lipnja, u kojem je prometna policija zatekla vozača mopeda i utvrdila nekoliko prekršaja. Naime, oko 7,45 sati, 3. lipnja, u Andrijaševcima, u ulici Matije Gupca, prometna policija je u redovnoj kontroli prometa zaustavila vozača mopeda, 52-godišnjaka iz Rokovaca.

Zbog sumnje u neispravnost vozila, vozilo je podvrgnuto tehničkom pregledu te je utvrđeno kako je moped neregistriran, neosiguran i tehnički neispravan, posebice zbog očite neispravnosti gume, koju je zbog dotrajalosti i nastalih deformacija 52-godišnjak dodatno učvrstio vezanjem užeta, što je ocijenjeno iznimno opasnim nedostatkom na vozilu.

52-godišnjak je osim navedenog, upravljao mopedom bez zaštitne kacige i bez ikakvih osobnih isprava. Zbog utvrđenih višestrukih prekršaja, 52-godišnjak je isključen iz prometa. Protiv 52-godišnjaka je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 10.500,00 kn. “S obzirom da je zastupljenost vozača mopeda i motocikala u ukupnom broju stradavanja u prometnim nesrećama velika upozoravaju se vozači da poštuju prometne propise, koriste zaštitnu kacigu za vrijeme upravljanja mopedom/motociklom, te da ne sjedaju za upravljače neregistriranih i ne osiguranih vozila, a posebno da ne čine ovakve preinake izlažući sebe i druge opasnosti”, upozoravaju iz policije.

Također, u redovnoj kontroli prometa 3. lipnja oko 21,50 sati, u ulici B. Radičevića u Mirkovcima, kontrolirano je osobno vozilo „Fiat Brava“ osječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnjak iz Vinkovaca. Utvrđeno je kako je 33-godišnjak na osobno vozilo postavio nepripadajuće registracijske pločice.

Protiv 33-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave iz članka 278. st.1 kaznenog zakona.