Kontaktirajte nas

Aktualno

VPK se iz Đakova vratio s čak 78 medalja

Objavljeno

-

U Đakovu je 11. i 12. kolovoza održano natjecanje Đakovačko ljeto u 50 metarskom bazenu kao zaključak ove plivačke sezone. Među konkurencijom plivačkih klubova iz Kaštela, Splita, Bjelovara, Virovitice i Đakova našlo se i 56 članova Vinkovačkog plivačkog kluba koji su bili itekako uspješni osvojivši čak 78 medalja.

Pojedinačni osvajači medalja su:

Marko Polešćuk: 1. mjesto 50 leđno, 1. mjesto 100 leptir, 1. mjesto 100 slobodno, 2. mjesto 50 slobodno.
Nika Brdar: 1. mjesto 50 leptir, 1. mjesto leđno, 1. mjesto 50 slobodno.
Kristijan Rohalj: 1. mjesto 100 prsno, 1. mjesto 50 slobodno, 1. mjesto 50 leptir, 2. mjesto 50 prsno.
Bruno Čorić: 1. mjesto 100 leđno, 1. mjesto 100 slobodno, 2. mjesto 100 prsno, 3. mjesto 50 prsno, 3. mjesto 100 leptir.
Luka Gugić: 1. mjesto 100 leđno, 2. mjesto 50 leđno, 2. mjesto 200 slobodno.
Fran Budimir; 1. mjesto 200 prsno, 1. mjesto 200 slobodno, 2. mjesto 50 slobodno, 3. mjesto 50 leđno.
Lea Babić: 2. mjesto 200 slobodno, 3. mjesto 50 leđno.
Hana Mikić: 1. mjesto 200 slobodno, 3. mjesto 50 leđno, 3. mjesto 100 slobodno.
Jurica Dragun: 1. mjesto 50 leptir, 2. mjesto 100 prsno.
Domagoj Šego: 2. mjesto 50 prsno, 3. mjesto 100 prsno, 3. mjesto 50 slobodno.
Filip Japundžić: 1. mjesto 200 prsno, 2. mjesto 100 slobodno, 3. mjesto 100 prsno.
Klara Dožić: 1. mjesto 100 prsno, 2. mjesto 50 leptir, 3. mjesto 50 prsno, 3. mjesto 50 slobodno.
Mia Babić: 1. mjesto 200 slobodno, 2. mjesto 100 prsno, 2. mjesto200 mješovito, 3. mjesto 50 leptir.
Petra Komljen: 1. mjesto 100 prsno, 2. mjesto 200 slobodno, 2. mjesto 100 leđno.
Boris Ostović: 1. mjesto 200 mješovito, 3. mjesto 50 leptir, 3. mjesto 200 slobodno.
Gabriel Petričević: 1. mjesto 200 slobodno, 2. mjesto 100 leđno, 3. mjesto 50 slobodno.
Ivan Kovačević: 1. mjesto 200 mješovito, 2. mjesto 100 leđno.
Benjamin Gopić: 1. mjesto 200 prsno, 2. mjesto 200 mješovito.
Laura Nikolić: 1. mjesto 200 mješovito, 2. mjesto 50 slobodno.
Marin Perunski: 3. mjesto 100 leptir, 3. mjesto 200 prsno.
Mislav Mesić: 1. mjesto 50 leptir, 2. mjesto 100 leptir.
Luka Grgljanić: 3. mjesto 100 leptir, 3. mjesto 50 prsno.
Luka Grubanović: 2. mjesto 200 prsno, 3. mjesto 50 leptir.
Fran Grgljanić: 1. mjesto 200 prsno.
Ema Dragun: 2. mjesto 50 prsno.
Dominik Gopić: 3. mjesto 200 slobodno.
Filip Bazina: 3. mjesto 50 prsno.
Toni Schweizer: 3. mjesto 100 leđno

Štafete:

4×50 mješovito
1. mjesto D kategorija VPK 1 ženske: Lota Tolušić, Petra Komljen, Hana Mikić, Gabrijela Rohalj.
2. mjesto opća kategorija VPK 1 muški: Luka Gugić, Jurica Dragun, Marko Polešćuk, Domagoj Šego.
2. mjesto opća kategorija VPK 1 ženske: Lea Babić, Ema Dragun, Nika Brdar, Mia Babić.
4×50 slobodno
1.mjesto D kategorija VPK 1 ženske: Rajna Parmaković, Petra Komljen, Hana Mikić, Gita Tolušić.
1. mjesto opća kategorija VPK 1 muški: Fran Budimir, Jurica Dragun, Marko Polešćuk, Domagoj Šego.
2. mjesto opća kategorija VPK 1 ženske: Lea Babić, Laura Nikolić, Nika Brdar, Mia Babić.

Aktualno

17. Dani matice Hrvatske uz promociju knjige Stjepana Rožmarića i izložbu Ante Miljka

Objavljeno

-

Napisao/la

    80 pregleda

Povodom 17. Dana matice Hrvatske, predstavljena je knjiga Stjepana Rožmarića, pod nazivom “Cerić u Domovinskom ratu i obnovi” i izložba ratnih fotografija Ante Miljka. Knjigu je izdao Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima uz potporu Općine Nuštar i donatora, a u predstavljanju su sudjelovali autor predgovora brigadir Petar Ćavar, predsjednik MH Vinkovci doc.dr.sc. Dražen Švagelj, autor izložbe Ante Miljak i autor knjige Stjepan Rožmarić.

Cerić, koji je okupiran 2. listopada 1991., pretrpio je velike ljudske i materijalne gubitke. Ubijen je 41 mještanin, 25 civila i 18 vojnika, a još uvijek nisu pronađena tijela 11 civila i 2 vojnika. U ratnim razaranjima uništene su sve obiteljske kuće i svi društveni objekti, a posebno temeljito okupator se „potrudio” oko crkve Svete Katarine.

„Vremenom stvari se zaboravljaju, sjećanja blijede, zato sam želio napisati ovu knjigu, da mi sami sudionici tih događanja ne zaboravimo, ali i da mladi ljudi znaju što se događalo” istaknuo je autor knjige Stjepan Rožmarić. Naglasio je kako je cilj samog pisanja knjige reći istinu o Domovinskom ratu te da je u knjizi iznešeno sve ono u čemu je i sam sudjelovao, doživio i vidio svojim očima. U pisanju knjige, Rožmarić ističe kako se služio svojom privatnom arhivom.

Osim knjige, naglasak je danas dijelila i izložba Ante Miljka, poznatog vinkovačkog gospodarstvenika, ali i aktera društvene i kulturne scene. Istinski je to i osvjedočeni domoljub koji je tijekom Domovinskoga rata, među ostalim, kao fotograf amater, bilježio svu silinu ratnih razaranja u agresiji na Hrvatsku. Prema Miljku, posebnu pozornost zaslužuju fotografije koje prikazuju razorene kuće na kojima su zločinci ispisivali svoje grafite.

Nastavi čitati

Aktualno

Održane prve ovogodišnje tribine “Zajedno za bolje sutra” u 4 mjesna odbora

Objavljeno

-

Napisao/la

    112 pregleda

Prva ovogodišnja tribina „Zajedno za bolje sutra“ održana je danas, 26. listopada, u prostorijama Gradskog kazališta Joza Ivakić, a na istoj su sudjelovali građani mjesnih odbora Stjepan Radić i Ban Josip Jelačića. Također, ona u  prostorijama Mjesnog odbora Kolodvor i tribina Mjesni odbor Zagrebački blok.

Tribine su osmišljene na način da građani iznose probleme svatko iz svog mjesta stanovanja te se oni razmatraju i za svako se pronalazi pravovremeno i prikladno rješenje. Ovakav način komunikacije izrazito se pokazao plodonosnim gdje se rješava svaki oblik nedoumice, nejasnoće i sve ono što jedan građanin grada Vinkovaca može iznijeti ovom vrstom razgovora te se tako planiraju i realiziraju određeni projekti i radovi.

“4. je ovo godina po redu realizacije komunikacije s našim građanima. Prilikom sklapanja proračuna, pozovemo građane da s nama prođu kroz problematiku koja je vezana za njihove ulice, škole u mjestu gdje prebivaju ili bilo gdje da su primijetili nekakav nedostatak. Danas će to biti malo specifičnije zbog potrebnih covid potvrda kako bi sve bilo transparentno, tako da vjerujem da će zbog toga odaziv građana biti nešto manji”, rekao je gradonačelnik grada Vinkovaca, Ivan Bosančić te naglasio kako građanima koji nisu prisustvovali tribinama, svakako stoje na usluzi putem maila i telefona gradske uprave.

Važan cilj ovih tribina je u gradski proračun uvrstiti  sve ono što je potrebno građanima i sve ono što omogućavaju financijska sredstva.

“Dosta je zadataka dobivenih još i u prošloj godini, koji su u velikoj mjeri već odrađeni, a ono što je ostalo, potrudit ćemo se odraditi u sljedećoj godini. Svakako, jedan je ovo od lijepih načina komunikacije s građanima gdje se sazna velika količina informacija. Našim primjerom, vodila se i većina ostalih gradova gdje su se svi ostali gradonačelnici uključili u konverzaciju sa svojim građanima”, zaključio je gradonačelnik Bosančić.

Predsjednica mjesnog odbora Ban Josip Jelačić, Katarina Saračević, naglasila je kako je ovdje bitno dati priliku svima u izjašnjavanju, povodom problematika koje ih muče te da na osnovu njih iznesu svoje ideje i prijedloge. “Ovakav način komunikacije izrazito je kvalitetan te ga sa zadovoljstvom prakticiramo”, nadodala je Saračević i zaključila kako je bitno svakako odrediti prioritete, a sve ono što nije odrađeno ove godine, završit će se iduće.

“Ovakav način okupljanja uvelike nam olakšava posao zbog direktnog načina komunikacije s građanima. Konačno smo i riješili problem nogometnog igrališta mjesnog odbora Stjepan Radić, a i završena je rekonstrukcija Ulice Ruđera Boškovića s čime možemo biti i više nego zadovoljni”, oglasio se i Stipe – Matej Babić, predsjednik mjesnog odbora Stjepan Radić.

Jedan od građana prisutnih na prvim ovogodišnjim tribinama, Peđa Hanžek, istaknuo je probleme svog kvarta, kao što su pitanje gradskog vodovoda te otežana prodaja stanova zbog nedostataka vlasničkih listova. Gradonačelnik je obećao sanaciju istih te nadodao kako su u obnavljanju svakako aktualne i pješačke i biciklističke staze.

Problemi koji su se tijekom tribine ponavljali odnosili su se na obnavljanje cesta u pojedinim ulicama mjesnih odbora te priključenje na vodovod i vodovodna infrastruktura. Sve je to u protokolu, kako navodi gradonačelnik i svakom će se problemu pristupiti u okvirima financijskih mogućnosti.

Na tribinama mjesnog odbora Kolodvor istaknuto je saniranje ceste i parkirališta iza Ulice Ivana Mažuranića. Darko Habuda, predsjednik mjesnog odbora Kolodvor, naglasio je da su od prošle godine učinjene sanacije mnogobrojnih šahti, izgradnja ležećih policajaca i uklanjanje starih i napuštenih objekata. Sigurnost u blizini  škole Vladimira Nazora jedna je od tema koje su se protezale tijekom ove tribine.

Marko Antolović, predsjednik mjesnog odbora Zagrebački blok, istaknuo je samu inicijativu tribina i nadodao kako Zagrebački blok, sam po sebi, nema gorućih i krucijalnih pitanja, ali neke od sanacija svakako su pojačanje rasvjete i ponovno, nadogradnja i uređenje šahti.

Nastavi čitati

Aktualno

MNK Vinkovci ponovno poražen u Novoj Gradišci

Objavljeno

-

Napisao/la

    108 pregleda
FOTO: MNK Vinkovci

Nakon polufinalnog ogleda HMNK Nova Gradiška u sklopu 3. kola dočekala je MNK Vinkovci – Učilište Studium i upisala još jednu pobjedu. Ovoga puta susret je bio napetiji nego polufinalni. Semafor je na kraju utakmice pokazivao rezultat 8:4 za domaćina.

Gosti su poveli već u 14 sekundi preko Frana Japundžića, no vodstvo gostiju nije dugo trajalo jer su malonogometaši Nove Gradiške brzo okrenuli rezultat, u 5. minuta preko Bungića dolaze do vodstva od 2:1. Vinkovčani dolaze do izjednačenja u 9. minuti sjajnim pogotkom Josipa Jelinića.

Domaći hakleri do kraja poluvremena kažnjavaju nepažnju gostiju i na odmor se odlazi s rezultatom 4:2. MNK Vinkovci dobar početak u drugom poluvremenu nisu uspjeli iskoristiti, a Nova Gradiška se odvaja na 3 razlike 5. pogotkom. Prednost od 3 razlike nije dugo stajala na semaforu jer u svega 3 minute Haluška i Japundžić vraćaju utakmicu u egal.

Sve karte bačene u napad nisu gostima donijele željeni učinak jer je Nova Gradiška iskusno čekala i dočekala pogreške koje su iskoristili za još jednu pobjedu. Domaćin se još jednom pokazao kao jedna od najboljih ekipa lige, a gosti su borbom i dobrim pristupom dali nagovještaj da u nastavku sezone možemo očekivati bolje rezultate.

MNK Vinkovci u 4. kolu u dvorani na Lapovcima dočekuju MNK Autodijelovi Tokić iz Požege, a utakmica je zakazana za nedjelju u 20 sati.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 3 sata

17. Dani matice Hrvatske uz promociju knjige Stjepana Rožmarića i izložbu Ante Miljka

Povodom 17. Dana matice Hrvatske, predstavljena je knjiga Stjepana Rožmarića, pod nazivom “Cerić u Domovinskom ratu i obnovi” i izložba...

Aktualnoprije 4 sata

Održane prve ovogodišnje tribine “Zajedno za bolje sutra” u 4 mjesna odbora

Prva ovogodišnja tribina „Zajedno za bolje sutra“ održana je danas, 26. listopada, u prostorijama Gradskog kazališta Joza Ivakić, a na...

Vijestiprije 6 sati

Sljedeći četvrtak i petak učenici prelaze na online nastavu

Danas je u Zagrebu održan sastanak vladajuće koalicije na kojoj je, uz rebalans proračuna i proračun za 2022. godinu, glavna...

Vijestiprije 7 sati

60-godišnjak nasjeo na internetsku prijevaru: Umjesto 100 eura s računa mu skinuto više od 10 tisuća kuna

Policijska uprava vukovarsko-srijemska priopćila je kako je jučer, 25. listopada, 60-godišnjak iz Vinkovaca prijavio policiji da je putem Facebook stranice...

Aktualnoprije 10 sati

MNK Vinkovci ponovno poražen u Novoj Gradišci

Nakon polufinalnog ogleda HMNK Nova Gradiška u sklopu 3. kola dočekala je MNK Vinkovci – Učilište Studium i upisala još...

Aktualnoprije 11 sati

U Hrvatskoj u posljednja 24 sata umrlo 30 osoba zbog zaraze koronavirusom

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 3360 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 30 osoba, što je...

Aktualnoprije 11 sati

Čak 60 000 ljudi u 2020. posjetilo knjižnicu i njenih 150 događanja

Čak 7000 korisnika je samo 2020. godine ostvarilo svoje potrebe u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci. Umijeće mogućega, čini se...

Aktualnoprije 12 sati

Poziv na sudjelovanje u projektu prevencije ovisnosti djece i mladih “Ne daj se upecati”

Društvo „Naša djeca” Vinkovci poziva sve zainteresirane mlade od 14 do 17 da se prijave za potrebe realizacije predstave na...

Najčitanije