U organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), a u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Županijskom komorom Osijek, danas je u Osijeku održana prezentacija o mogućnostima financiranja slavonskih poduzetnika. HAMAG-BICRO već drugu godinu zaredom organizira ovakve prezentacije na području Slavonije i Baranje, s ciljem postizanja što više razine informiranosti poduzetnika, a radi veće apsorpcije sredstava iz EU fondova. 

Skup je pozdravnim govorom otvorio Mario Turalija, član Uprave HAMAG-BICRO-a, koji je izjavio da u skladu s modelom Projekta Slavonija, Baranja i Srijem Vlade Republike Hrvatske, HAMAG-BICRO osnažuje rast poduzetništva u Slavoniji kako bi se naši poduzetnici zaduživali po jednako povoljnim uvjetima kao i poduzetnici u Europskoj uniji, ako ne i povoljnijim. Cilj je da BDP u Slavoniji naraste, kako bi se ljudima u Slavoniji omogućio kvalitetan život i spriječilo iseljavanje.

HAMAG-BICRO konstantno bilježi rapidan rast plasmana financijskih sredstava te je plasirao preko 329 milijuna kuna zajmova i gotovo 2,5 milijarde kuna bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost projekata ugovorenih u Slavoniji iznosi 686,5 milijuna kuna, pri čemu je najzastupljenija Osječko-baranjska županija, s ugovorenim bespovratnim sredstvima iznad 231 milijuna kuna.