19 C
Vinkovci
Subota, 2. srpnja 2022.

Vrtićarci Dječjeg vrtića Privlaka učili o važnosti policije za sigurnost građana

Više od autora

- vl promo-


Na inicijativu ravnateljice iz Dječjeg vrtića Privlaka organizirano je korisno i sadržajno druženje djece iz vrtića s policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Znajući kako će ti mališani iznjedriti mnoštvo ideja i upita, s njima su policijski službenici  sastavili „raznoliku ekipu“ iz Policijske uprave pa su se tako s njima družili policijski službenici temeljne i prometne policije, a tu su bili i policijski službenici koji se bave prevencijom te odnosima s javnostima.

Na ulazu u zgradu vrtića dočekala ih je ravnateljica Tušek koja je službenike odvela u predškolsku skupinu gdje su ih čekali mali radoznalci i zaželjeli im dobrodošlicu.

Vrtićarce su tako upoznali sa niz zanimljivih sadržaja kojima su nastojali djeci vrtićke dobi približiti što je to posao policijskih službenika.

Policijska službenica za prevenciju se obratila djeci predstavljajući policajca kao prijatelja i pomagača, gdje je kroz kratak razgovor s djecom iste upoznala s osnovnim pravilima u ophođenju s nepoznatim osobama, kao i s postupanjem prilikom pronalaska nepoznatih predmeta, razgovarala o važnosti korištenja sigurnosnog pojasa i dječje autosjedalice prilikom prijevoza u osobnim automobilima te im ujedno ukazala na moguće opasnosti u prometu na putu od kuće do vrtića.

Dolazak policijskih službenika u prostorije vrtića organiziran je u sklopu upoznavanja najmlađih žitelja s različitim zanimanjima kako bi na najbolji i najslikovitiji način uzimajući u obzir njihovu dob, prikazali osnove rada policijskih službenika.

Djeca i njihove odgojiteljice zahvalili su policajcima najglasnijim pljeskanjem i zbornim hvala, a kao draga uspomena ostat će im u sjećanju da ih je po izlasku iz zgrade dočekao zvuk policijskih sirena policijskih vozila i motocikla.

U obilasku policijskih vozila pridružili su se najstarijoj skupini svi vrtićarci, njih 56-tero, a kao uspomena će im ostati i zajednička fotografija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno