26 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Vrtićarci ne moraju u samoizolaciju, testiranje školaraca ako oboli netko u razredu

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

“Prije tjedan dana najavili smo da ćemo ići u ovom smjeru. U razgovorima s epidemiolozima i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo donesena je preporuka da se djeca u vrtićima više ne šalju u samoizolaciju ako je neko dijete oboljelo od covida što je sada omogućeno s padom broja zaraženih i hospitaliziranih u bolnicama”, najavio je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs nakon sjednice vlade.

Ako je netko u obitelji pozitivan na covid, dodao je, logično je da će i dijete ostati kod kuće jer je ta osoba već kod kuće pa je razumnije da i dijete ostane, a problem je i s dovoženjem i odvoženjem djeteta u vrtić, rekao je Fuchs.

Za mjeru samotestiranja učenika u školama ustvrdio je kako je pokazala učinak u početnoj varijanti, kada je otkriveno 2000 asimptomatskih slučajeva. Danas smo, kaže došli u poziciju, u poziciji da se može ukinuti.

Mjera se, tako, više neće provoditi ponedjeljkom, nego će se, u razredima gdje se pojavi oboljeli učenik, ostali učenici samotestirati, a sve dok su negativni, i dalje će biti u učionicama.

Ocijenio je kako je to u skladu s dobrobiti djece, odnosno da se obrazovni sustav u osnovnim i srednjim školama dovede do kraja godine kako je planirano, bez prevelikih potresa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno