15 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Vukovarski srednjoškolci u projektu ”Mama budi zdrava”

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Učenici Ekonomske škole Vukovar uključili su se u javnozdravstvenu nacionalnu kampanju Udruge ”Sve za nju” pod nazivom ”Ružičasti listopad”, kampanju namijenjenu ženama koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke.  

Kampanja je pokrenuta s ciljem podizanja svijesti o važnosti preventivnih pregleda jer statistike govore da se upravo u ranijoj dobi pokazuje sve veći broj novootkrivenih oboljelih žena, a čak oko 75 žena u Hrvatskoj mjesečno umre od raka dojke. Uzevši u obzir mogućnosti ranog otkrivanja i izliječenja, to je poražavajući broj pa je evidentno da postoji problem ili otpor žena prema odlasku na pregled. Stoga je Udruga ”Sve za nju” odlučila pokrenuti projekt ”Mama budi zdrava” u okviru kojeg žele senzibilizirati učenike srednjih škola koji će svojim mamama prenijeti poruku od životne važnosti. Učenicima su uručeni letci ”Mama budi zdrava” koje su  ponijeli svojim mamama, tetama, bakama… Snimljena je i fotografija učenica i učenika u obliku ružičastog kruga kojeg su formirali svojim tijelima te time poslali snažnu poruku.

Nacionalni projekt Udruge ”Sve za nju” provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja uz potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i društva Hrvatskog Crvenog križa u suradnji s brojnim srednjim školama u svim hrvatskim županijama. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH u suradnji s hrvatskom udrugom za odnose s javnošću.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno