12 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Vukovarskim umirovljenicima 40 eura božićnice, cenzus mirovina 400 eura

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Vukovarskim umirovljenicima, za njih 3191, gradske vlasti povodom Božića isplatit će božićnicu u visini od 40 eura, a pravo imaju oni čija ukupna mirovinska primanja ne prelaze 400 eura, najavili su iz gradske uprave, piše Index.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac kazao je na konferenciji za novinare kako je Grad Vukovar radi pomoći svojim sugrađanima odlučio povećati cenzus za ostvarivanje prava na božićnicu i iznos božićnice nakon što su prošlih godina pravo na božićnicu imali umirovljenici čija mirovinska primanja ne prelaze 2500 kuna, a božićnica je iznosila 200 kuna.

Božićnica će se umirovljenicima isplaćivati u poslovnicama FINA-e od 4. prosinca ove do 31. siječnja iduće godine.


Bit će isplaćena i za 250 korisnika prava na naknadu za troškove stanovanja u iznosu od 35 eura također u poslovnicama FINA-e od 11. do 29. prosinca, a podjela prehrambenih paketa za 80 korisnika u vrijednosti 30 eura planirana je u prostorijama vukovarske Pučke kuhinje od 18. do 22. prosinca.

Najavljuju i podjelu 2750 božićnih paketića za najmlađe Vukovarce od osnovnoškolaca, vrtićaraca do predškolaca koji ne pohađaju vrtić. Na Badnjak će građane počastiti posnim obrokom.

Gradonačelnik Ivan Penava kazao je da je za tu namjenu u gradskom proračunu osigurano nešto više od 150.000 eura.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno