U Sarajevu je održana IV. Sjednica Zajedničkog odbora za praćenje Interreg IPA Prekograničnog programa Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora gdje je prezentiran proces evaluacije i odabira projektnih prijava prijavljenih na 2. Poziv za dostavu projektnih prijedloga koji je bio otvoren od rujna do prosinca 2018. godine.

U okviru četiri prioritetne osi bilo je planirano 22,5 milijuna eura. Na Poziv je ukupno prijavljeno 161 projektni prijedlog s više od 660 projektnih partnera.

S područja Vukovarsko-srijemske županije prijavljeno je 18 projektnih prijedloga, a 4 su odabrana za financiranje, te je time naša županija na četvrtom mjestu po geografskoj zastupljenosti projektnih prijedloga.

Također na  sjednici je prezentirano i završno izvješće evaluacije samog Programa te planovi i programiranje nove financijske perspektive 2021-2027.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije na sjednici je sudjelovala pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković, koja je ispred Županije i imenovana u odbor.