Ove godine Vukovarsko-srijemska županija po prvi puta sudjeluje na međunarodnom sajmu hrane „Okusi regija“ u Poznanu koji će biti održan od 29. rujna do 1. listopada, a na poziv prijateljske Wielkoplske regije koja sufinancira nastup izlagača.

Okusi regija“ je festival ljubitelja tradicionalne poljske hrane pripremljene prema starim receptima. Uspješno promovira certificiranu, prirodnu, tradicionalnu hranu, a organizatori sajma, ”Međunarodni sajam Poznan” i ”Udruga poljskih regija” pozvali su sve poljske regije na suradnju. Izlagači su pojedine poljske regije koje na svojim štandovima predstavljaju proizvođače kruha, peciva, sira, mesnih prerađevina, vina i ostalih regionalnih proizvoda. Sajam okuplja oko 200 izlagača domaćih proizvođača tradicionalne hrane na kojem izlažu poljski proizvođači, ali i proizvođači iz gostujućih regija s područja EU. Protekle godine na sajmu su bile zastupljene sve poljske regije, njih 16 te 5 stranih regija, a svake godine posjeti ga 30-35 tisuća potrošača i ljubitelja hrane.

Vukovarsko-srijemska županija predstavit će tradicionalne proizvode na istaknutom mjestu štanda Wielkopolske regije. OPG Đinić Slavice iz Starih Mikanovaca predstavit će Slavonski kulen/kulin, OPG Ferbežar iz Vinkovaca izložit će Slavonski med, Poljoprivredna zadruga „Češnjak“ iz Starih Jankovaca ponudit će domaći češnjak, a začinsku papriku će predstaviti OPG Darko Marić iz Vrbanje. Tradicionalni slavonski proizvodi prepoznati su u Hrvatskoj, a njihovo predstavljanje na međunarodnim sajmovima doprinosi prepoznatljivosti kako Vukovarsko-srijemske županije tako i proizvoda koji su njezin zaštitni znak, a samim time otvara vrata novih tržišta

Odlazak na sajam organizira Ured župana Vukovarsko-srijemske županije zajedno s Upravnim odjelom za poljoprivredu i infrastrukturu te Agro-klasterom.