4 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

Vukovarsko-srijemski policajci među najspremnijima na Memorijalu Šimo Đamić- Štit Domovine

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U organizaciji Policijske uprave osječko-baranjske danas je na području Đakovštine održano natjecanje za najspremnijeg policajca i policajku pod nazivom ”4. memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine – Đakovo 2022.“

Zahtjevno natjecanje ”Štit domovine” završilo je 55 natjecatelja koji su se natjecali u četiri kategorije: muškarci (29 policajaca i tri pripadnika MORH-a), žene (9 policijskih službenica), sedmero veterana specijalne policije iz Domovinskog rata te sedmero pripadnika stranih policijskih snaga iz Republike Slovenije, Sjeverne Makedonije i Mađarske.

Natjecatelje je nadgledalo 17 vrsnih instruktora u svojstvu članova provedbenog tima.

Više nego uspješni na memorijalu su bili policajci PU vukovarsko-srijemske

U ukupnom poretku policijski službenik Marko Sambol je na ovom memorijalu kroz cilj prošao šesti, a policijski službenik Domagoj Joskić dvanaesti. Načelnik PU vukovarsko-srijemske, mr.sc. Fabijan Kapular, i policijski službenik Tomislav Lovrić su također prošli sve nadzorne točke i uspješno utrčali kroz cilj.

„Ponosimo se njihovim uspjehom. Dičimo se i činjenicom da je u kategoriji veterana Specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata sudjelovao i načelnik naše uprave, mr.sc Fabijan Kapular, prošlogodišnji domaćin memorijala u Vukovaru, gdje je kao 55-godišnjak uspješno prošao vrlo složene i zahtjevne zadatke na ovom natjecanju te je svojim primjerom iskazao požrtvovnost, srčanost i visoku spremnost”, ističu u PU vukovarsko-srijemskoj.

Ovo natjecanje, napominju, prestižno je u vojno policijskim krugovima i svake godine postaje sve zahtjevnije u pogledu zahtjevnosti vježbi što iziskuje visoku spremnost natjecatelja. Iskazanim vještinama i sposobnostima, natjecatelji su dokazali svoju spremnost na izazove današnjice i na očuvanje sigurnosti svojih sugrađanki i sugrađana.

„Hrvatski policajci dostojanstven su i častan štit Domovine i svih njenih građana. Policijska uprava vukovarsko-srijemska ovim putem želi čestitati svojim policijskim službenicima na postignutim iznimnim rezultatima koji su na ponos njima i njihovim obiteljima, ali i ovoj Policijskoj upravi”, ističu u PU vukovarsko-srijemskoj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno