- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Walkow – Centar Kulture nastavio je s humanitarnom tradicijom i u duhu Božića održao još jedan humanitarni party nakon uspješne akcije prikupljanja donacija za vinkovačku Udrugu “Rocco”.

Naime, u prostoru Walkowa – Centra kulture ovaj vikend održana je humanitarna akcija na kojoj se plesalo za božićne poklone djeci iz doma Sv. Ana u Vinkovcima. Ulaz na oba dana se plaćao u obliku dobrovoljnog priloga, svatko po svojim mogućnostima. Građani su tako ulaz plaćali igračkama, raznim lutkama i figuricama, knjigama, flomasterima, raznim igrama, loptama, odjećom, ali i novčanim donacijama.

Danas su vlasnici Walkowa, Zvonimir Šarić i Josipa Rukavina odlučili odnijeti djeci Dječjeg doma sve poklone i obradovati ih za ove blagdane i uljepšati im Božić. Posjetili smo ih u Domu te iz prve ruke vidjeli koliko je radosti u njihove male živote donijela ova humanitarna akcija. “Djeca su izrazila želju da im treba nekoliko lopti, igrica za Sony PlayStation i jedan joystick, a mi smo im odlučili pomoći koliko možemo. Nije bitan iznos, bitna je namjera, a čak i mala sitnica ovoj djeci može uljepšati Božić. Ovom akcijom smo nadmašili onu prošlu za Udrugu “Rocco”. Iznimno smo ponosni, na oba humanitarna party-a, ali i na to da svakom akcijom skupimo sve više za one kojima je to zaista potrebno. Božić je posebno razdoblje u kojem su pomaganje i solidarnost dodatno naglašeni. Ponekad se puno žalimo i ne vidimo s kakvim se problemima nose naši bližnji. Zato smo organizirali još jedan humanitarni party i možemo vam obećati da sigurno nećemo stati s ovakvim hvalevrijednim akcijama. Bit ćemo tu jedno za druge jer vidimo koliko to znači”, poručio je ovom prilikom Zvonimir Šarić.

Prikupljeno je 3.700,00 kuna, jedan PlayStation, mnoštvo knjiga, odjeće, školskog pribora, lopti, igračakama i još puno toga.

“Neizmjerno smo zahvalni na ovoj donaciji i jako ponosni na svoje Vinkovčane. Često dobivamo razne donacije, ali najviše nam znače one naših sugrađana. Iznenađeni smo, dirnuti, ali najviše od svega radosni što mladi iz Walkowa misle na nas i našu djecu. Walkow je pokazao da više nije samo mjesto za izlazak i da polako postaje kulturno mjesto gdje se formiraju ličnosti. Hvala svima još jednom”, istaknula je ravnateljica Dječjeg doma sv. Ana Vinkovci Zrinka Mikić.