10 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Yeah Yeah Yeahs se oglasili novim singlom “Burning”, potaknuti gorućim klimatskim posljedicama

Više od autora

- vl promo-Pjevačica Karen O rekla je o pjesmi: “Kada sam imala 19 godina i živjela u East Villageu, jedne noći me cimer izvukao iz stana na brzinsko piće preko puta. Ostavila sam svijeću da gori na plastičnom postolju koje su u mojoj odsutnosti zapalio, a požar je potom zahvatio cijelu moju sobu. U roku od sat i pol nakon što sam popila to jedno piće blok dalje, vatrogasci su došli, ugasili požar i otišli. Kad sam došla kući, otkrila se da se dogodila katastrofa u mojoj sobi i da je većina mojih stvari bila zauvijek izgubljena u plamenu. Sve elektroničke naprave bile su rastopljene i uništena poput mog prijenosnog računala, fotoaparata itd., ali ono što je bilo čudno, predmeti koji su imali najveću sentimentalnu vrijednost ostali su netaknuti poput blokova za crtanje, omiljenog džempera sa srcima na prsima i fotografija. Imala sam fotografije svojih roditelja iz njihove mladosti. Vatra je gorjela oko njih dvoje kao da postoji neko nematerijalno polje sile koje ih štiti, mnoge takve fotografije, misteriozno su sačuvane ostavljajući voljene subjekte netaknutima.

Ako svijet gori, nadam se da će najvoljeniji ostati zaštićeni i da ćemo učiniti sve što možemo da zaštitimo ono što najviše cijenimo u ovom životu. “Burning” je pjesma o tom osjećaju, dimni signali za dušu. Molimo da se smirimo i da samo radimo to najbolje što znamo. Nick i ja smo kliknuli na “Begging” Frankieja Vallija, uz rečenicu: “oooh položi svoju crvenu ruku na mene, dušo”. Mnogo toga dugujemo bendovima iz šezdesetih, to nam je bilo i u DNK-u u vrijeme kada smo napisali “Burning”.”

Dakle, kao što je pjevačica Yeah Yeah Yeahs navela, “Burning” karakterizira u loopu zarobljena klavirska tema pjesme “Beggining” Frankieja Vallija i grupe The Four Season.

“Burning” je drugi singl s petog po redu albuma Yeah Yeah Yeahs naslovljen “Cool It Down” i koji će biti objavljen 30. rujna ove godine. Fotografija singla je spoj snimke požara koji je harao okolicom Los Angelesa 2020. i pjevačice Karan O.

Grupa je svoj povratak najavila singlom “Spitting Off the Edge of the World” ranije ove godine, a novi album će imati osam pjesama. (izvor: ravnododna.com)

“Cool It Down” popis pjesama: 1. Spitting Off the Edge of the World (ft. Perfume Genius) | 2. Lovebomb | 3. Wolf | 4. Fleez | 5. Burning | 6. Blacktop | 7. Different Today | 8. Mars

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno