“Yelena” je drugi singl s nadolazećeg albuma grupe Manntra koji će se zvati “Oyka!”. Album će na teritoriju Njemačke, Švicarske i Austrije izaći 26. srpnja, a u rujnu ove godine bit će dostupan i u Hrvatskoj u izdanju Menart/Beton Music.

U režiji Ivana Čolića, pjesma “Yelena” dobila je i svoj video spot.

“Yelena je povijesna ličnost. Kraljica Jelena (ili Helena) koja je vladala srednjovjekovnom Hrvatskom za vrijeme najtežeg perioda, odustala je od trona i posvetila svoj život pomažući sirotinji i nesretnima. Mit kaže da je bila plemenskog porijekla i da je mogla odabrati bilo kojeg vladara ondašnje Europe, ali se odlučila za Hrvatskog Kralja iz doba najgore i najnestabilnije vladavine. Ova je pjesma posvećena svim hrabrim ljudima koji imaju tu posebnu snagu u sebi i koju odlučuju upotrijebiti.” – o pjesmi je rekao Marko Matijević Sekul.

Tekst su napisali Maja Kolarić i Marko Matijević Sekul, a glazbu, uz njih dvoje i Boris Kolarić. Aranžman je radio Marko Matijević Sekul.

Manntra uskoro započinje svoju turneju povodom novog albuma 9.8. u Njemačkom dvorcu u mjestu Ranis te nastavlja kroz Njemačku i Austriju, a uskoro će objaviti i datume za Hrvatsku.

Manntru pratite na njihovom facebooku i na službenoj stranici www.manntra.hr.