21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Za djecu s poteškoćama i pomoćnike u nastavi osigurano gotovo 3 milijuna kuna

Više od autora

- vl promo-

Vukovarsko-srijemska županija i ove godine nastavlja s provođenjem projekta „Socijalna kohezija i jednake mogućnosti: integracija učenika s teškoćama u razvoju u sustav obrazovanja” za koji je izdvojeno gotovo 3 milijuna kuna (2.989.918,80 kn) od čega županija sufinancira 5% , dok ostatak od 95 posto pokriva Europski socijalni fond.

U ovoj školskoj godini podrška i pomoć u nastavi bit će osigurana za 79 učenika te će biti zaposleno 63 pomoćnika u nastavi i tri stručno komunikacijska suradnika koji će raditi s nagluhom i gluhom djecom. Kroz ovaj program uključene su i udruge s područja županije, Crveni križ, Razvojna agencija VIA Vinkovci te Razvojna agencija VURA Vukovar što znači da će ukupno gledajući biti obuhvaćeno 200 učenika.Napomenimo kako će kroz projekt biti uključena 31 osnovna i srednja škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Voditeljica programa Maja Ištvanović navela je kako je cilj povećanje socijalne uključenosti i integracija učenika u redovni odgojni – obrazovni sustav.

„Posla i prostora je sve više i izrazito mi je drago da smo i ove godine uspjeli aplicirati i proći na ovom projektu što će roditeljima i djecu biti velika pomoć”, rekao je župan Damir Dekanić.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti Jadranka Mustapić – Karlić istaknula je kako je za ovu školsku godinu važno istaknuti kako je u prvim razredima osnovne škole veći broj prijavljene autistične djece te kako je kao i prethodnih godina veći broj djece kojoj je potreban pomoćnik u nastavi iz ruralnih krajeva.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno