-0 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Za dva Erasmus+ projekta Poljoprivredno šumarskoj školi odobreno gotovo 100 tisuća eura

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ovih je dana u Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci puno razloga za slavlje i ponos. Naime, u ovom projektnom ciklusu odobrena su im čak dva projekta u okviru Erasmus+ programa.

Oba jednako važna, oba jednako kvalitetna i oba od neprocjenjive vrijednosti. Učenicima i nastavnicima ove vinkovačke škole dodatno će obogatiti znanje koje imaju, ali i donijeti brojne druge vještine koje će zahvaljujući Erasmus programu brusiti izvan granica Lijepe Naše. Među prihvaćenim projektnim prijedlozima, a to znači da su ispunili sve kriterije formalne prihvatljivosti, da je ostvaren dostatan broj bodova na kvaliteti te da postoje potrebna sredstva za financiranje, našla su se čak dva projekta Poljoprivredno šumarske škole.

Projektni prijedlog “GoAgro” ostvario je 87 bodova, a odobren iznos financiranja je čak 80.303 eura. Namijenjen je učenicima obrazovnih programa agrotehničar, fitofarmaceut i cvjećar koji će u Francuskoj, Španjolskoj i Portugalu obavljati praktičnu nastavu, upoznavati suvremene tehnologije u poljoprivredi i druge kulture te tako poboljšati svoje stručne vještine, a uz učenike će job shadowing provoditi i njihovi nastavnici strukovnih predmeta.

Drugi odobreni projektni prijedlog je MOTIVE – MOTivated and InnovatIVE. Ostvario je 85 bodova i za njega je odobreno 18.693 eura bespovratnih sredstava. Tijekom ovog Erasmus projekta nastavnici i stručni suradnici profesionalno će se usavršavati u raznim državama u Europi i tako doprinijeti modernizaciji škole.

Čestitamo na ovom velikom uspjehu!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno