7 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Za glazbu živim, a pjevam jer se kroz nju mogu najlakše izraziti

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Sigurna sam da sam prije propjevala nego progovorila, priča nam 25-godišnja Nikolina Tomić, pjevačica, kantautorica, profesorica klavira, djevojka koja glazbu živi svojim punim plućima. 

Foto: Davorin Krešić

„Oduvijek sam maštala da ću biti kao Vesna Pisarović, Severina i Vanna, ali sam nekako kroz odrastanje tu želju stavila sa strane i posvetila se klaviru”, upoznaje nas sa svojom pričom mlada Otočanka koja je s pjesmom „Misao na mene” prije nekoliko mjeseci prvi put izašla na hrvatsku glazbenu scenu.

Iako je pjesma svoju priliku čekala tri godine, nakon premijere i objave videospota u svega par sati skupila je nekoliko tisuća pregleda te brojne pozitivne komentare oduševljenih slušatelja.

Foto: Davorin Krešić

„Smatram da sve u životu dođe onda kada si za to spreman. Svi smo mi pomalo nesigurni, uplašeni, a opet znatiželjni. Nisam dopustila da me strah spriječi, samo sam čekala pravi trenutak”, govori Nikolina i priznaje da se i nakon skoro četiri mjeseca od izlaska pjesme još uvijek iznenadi kada se vidi i čuje na javnoj televiziji. Njezina debitantska pjesma, dodaje, govori o tome kako je potrebno prvo nešto izgubiti da bi se shvatila vrijednost i važnost toga u životu, ali je tada prekasno.

Glazbeni put počeo je u trenutku kad su roditelji prepoznali njezin talent i upisali ju u Glazbenu školu Josipa Runjanina u Vinkovcima, nakon koje je magistrirala klavir na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Inače je, kaže mlada glazbenica, jako samokritična, gotovo uvijek nađe neke propuste, ali priznaje kako je izuzetno zadovoljna i ponosna svime što je dosad učinila.


Osim nedavne objave prve pjesme, Nikolina se već nekoliko godina bavi i skladanjem. „Kako rastem iznutra iz godine u godinu, tako raste i moja sposobnost i osjećaj za skladanje. Pronalazim svoj stil i način na koji se izražavam i prenosim svoje osjećaje publici”, napominje.

Budući da na sve što ju okružuje gleda nekim „drugim očima“, inspirirati ju može stvarno bilo što. Najčešće ljudi, njihova razmišljanja, međuljudski odnosi, određeni događaji, a ponekad samo šetnja za vrijeme lijepog popodneva. Slično razmišlja i kada su u pitanju glazbeni uzori. Kako kaže, za nju su to svi oni umjetnici koji žive glazbu i kroz nju se izražavaju bez obzira hoće li se to svidjeti široj masi ili ne. „Osim toga, uvijek sam važnost davala vokalnim sposobnostima umjetnika kao što su na našoj sceni recimo Vanna, Gibonni,  Natali Dizdar, Marko Tolja, Matija Cvek i slični”, dodala je.

Foto: Davorin Krešić
Foto: Davorin Krešić

Pjesma „Misao na mene” tek je početak, predviđamo, itekako uspješnog puta naše sugovornice koja ovom prilikom najavljuje i novi singl „Sami” koji izlazi krajem lipnja ove godine. Beskrajno ju raduje svaki korak naprijed, pa se nada kako će uspjeti dogurati što dalje sa svojom karijerom i biti viđena: „Iako pjevam jer se tako najlakše izražavam i jer živim glazbu, voljela bih da me što više ljudi prepozna, zavoli i sluša”.

A svojim prekrasnim reakcijama, pozitivnim komentarima i pregledima na Youtube-u slušatelji su dali svoj sud, Nikolinu ocijenili s najvišim ocjenama te joj predvidjeli svijetlu budućnost. Mi se samo možemo pridružiti pohvalama i hvalospjevima te poželjeti da njezino ime brzo postane upamćeno i neizostavno na glazbenoj sceni Hrvatske, ali i inozemstva.

Foto: Davorin Krešić
Foto: Davorin Krešić

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno