25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Za kraj tjedna, sutra u pješačkoj zoni nastupi dječjih folklornih skupina Gatalinke, Šumara i Lisinskog

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Sutra s početkom u 18 sati u pješačkoj zoni očekuje nas nastup dječjih vinkovačkih folklornih skupina, koncert jednostavno nazvan Vinkovački dječji folklor.

„Nastupaju sva tri gradska društva – Kulturni centar Gatalinka, KUD Šumari i Folklorni ansambl Lisinski, a u suradnji s Gradom Vinkovci kao organizatorom”, najavila je za Radio Vinkovce zamjenica pročelnice za kulturu i turizam Jasna Garvanović.

Riječ je o drugom cjelovečernjem koncertu nakon što se prošle godine izrodila ideja pokretanja projekta „Vinkovački dječji foklor”, a kako bi se naša djeca, i sve ono što marljivo rade i pripremaju tijekom cijele godine u svojim folklornim skupinama, predstavila gradu, ne samo za Vinkovačke jeseni nego i tijekom ostalih dana, kaže zamjenica pročelnice.ARHIVA
ARHIVA

Uz naklonjenu vremensku prognozu, očekuju nas nastupi više dječjih dobnih skupina nabrojanih folklornih društava s koreografijama od prigorskih i splitskih plesova do Moslavine i Slavonije. Raznoliko, raspjevano i veselo sa više od stotinjak mališana jamstvo je dobre zabave za kraj tjedna nakon čega ćemo, vjerujemo, punih dlanova zapljeskati našoj djeci.

„S obzirom na to da je prošlogodišnji nastup dječjih skupina prošao jako dobro, ove smo godine odlučili to ponoviti sutra predvečer pred gimnazijom i pokazati što su to novoga naučili njegujući hrvatski folklor i običaje. Pozivam sve naše sugrađane da dođu i podrže ih jer stvarno se trude i rade cijele godine”, poručuje Jasna Garvanović.

ARHIVA

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno