Foto: Doringo
Detective Jones odlučio je ovo ljeto započeti svojim albumom prvijencom i novom pjesmom s albuma – “Vlakovi”. Pjesma “Vlakovi” zadnja je pjesma, a i zadnji singl s albuma prvijenca – “Istraga”. Sporijeg tempa od ostatka albuma, pjesma se ističe i pomalo melankoličnim feelingom koji ostavlja kod slušatelja. Tema i tekst su svakako višeznačni i pozivaju na više slušanja. Gitaru je odsvirao Luka Geček (Mayales), klavijature Zdeslav Klarić (Pips Chips & Videoclips) dok je za produkciju zaslužan Bojan Šalamon. Iza sjajnog i evokativnog spota stoji Dinko Čvorić – Doringo.
“S obzirom da sam imao slobodne ruke oko vizualnog rješenja spota, odlučio sam se na kolaž kako tehnika tako i video materijala kojim sam dočarao daljnje asocijacije na sam tekst. U dogovoru sa bendom smo u startu odlučili da idemo sa crno bijelom varijantom, tako da je naglasak na kontrastu i težini kadra.” –  izjavio je redatelj Doringo o videospotu za pjesmu “Vlakovi”.
Na albumu “Istraga” nalazi se 9 pjesama koje žanrovski pripadaju rocku, a dostupan je u digitalnom izdanju na Spotifyu, Deezeru, iTunesima i svim ostalim digitalnim servisima. Upravo tako na albumu možete naći pjesme među kojima se ponajviše izdvajaju “Mala u rnr čizmama”, “Kety ima vel’ki gun” i “Mrav na suncu”.
“Istraga” je neurotično šaren album, glazbeno istraživanje osobnosti i identiteta. Proces nastanka i snimanja bio je dug, ali zanimljiv i poučan. Ja, kao većinski autor naučio sam puno o stvaranju i kolaboraciji, granicama i bezgraničnosti kreacije, stvaranju nečega iz ničega, beskrajnoj igri. Nakon cca 8 godina tog procesa izlazim kao ponešto bolja, definitivno odlučnija osoba. Sve to dugujem tim ljudima i samo se mogu nadati da će slušatelji to prepoznati, barem na trenutak i poželjeti isto ili slično za sebe. Rastao sam uz pjesme i one uz mene. Kako ja vidim stvari, ‘Istraga’ je tek početak za Detective Jones i za mene osobno. – rekao je Denis Špičić o svom albumu prvijencu.
Album ‘Istraga’ u izdanju Dallas Recordsa dostupan je na svim digitalnim servisima.
Ukrcajte se u vlak. Idemo na putovanje.