[[NOVO]]

20:05 Kako nam je rekla dr. Vesna Bosanac,  ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar nalaz druge osobe iz Tompojevaca za koju se sumnjalo da je zaražena koronavirusom je negativan te će biti puštena iz bolnice.

15:10  Prema informacijama iz Opće županijske bolnice Vukovar nalaz 80-godišnjakinje iz Tompojevaca, za koju se sumnjalo da ima korona virus je negativan. Ona će samim tim moći i odmah kući. Ta žena se prijavila u bolnicu nakon što je dobila temperaturu od 39 stupnjeva Celzijusa.

Podsjećamo kako je sve krenulo od unuke koja se 5. ožujka vratila iz Italije, a da se nije prijavila nadležnim službama. Rezultati testiranja unuke se još čekaju.


Nakon što je jutros potvrđen novi, šesnaesti, slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, neslužbeno doznajemo kako postoji mogućnost da se koronavirus pojavio i u vukovarskoj bolnici. Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama cijelo prizemlje OŽB Vukovar je zatvoreno zbog sumnje na pojavu koronavirusa. O daljnjem razvoju situacije ćemo vas na vrijeme izvijestiti. 

Podsjedimo, u Hrvatskoj je 16 oboljelih, a posljednja osoba pozitivna na virus došla je sa sajma u Njemačkoj. Prema posljednjim podacima, u svijetu je od koronavirusa oboljelo više od 119 tisuća ljudi. Umrlo je gotovo 4.300 osoba, a oporavilo se njih 66,5 tisuća. U Kini je umrlo najviše, 3.158 ljudi. U Italiji, koja je cijela u karanteni, je umrla 631 osoba.