28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Za žitelje rodnih Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Posve neočekivan posjet i vrijedna donacija, ali i novo prijateljstvo, obradovali su krajem listopada volontere udruge “Mladi protiv gladi” Vinkovci, koji vode i skrbe o Socijalnoj samoposluzi u Vinkovcima.

Volontere udruge “Mladi protiv gladi” Vinkovci i Socijalnu samoposlugu u Gajevoj ulici koju vode, krajem listopada posjetili su gosti iz Švicarske koje je u Vinkovce dovela Jasminka Engman, Vinkovčanka koja u Švicarskoj živi i radi već tridesetak godina, a ove godine u svoj radni grad došla je po prvi put od davnoga odlaska. Jasminka je, zanimljivo je i to, u Vinkovcima živjela upravo u Gajevoj ulici, a po prvi put nakon toliko godina u Vinkovce je došla ljetos te prijateljici izrazila želju da nekome u Vinkovcima pomogne. Prijateljica je preporučila upravo Socijalnu samoposlugu te je tako Jasminka krajem listopada po drugi put došla u Vinkovce, sada s nekoliko svojih švicarskih prijatelja među kojima je bio i najmlađi švicarski parlamentarac Fabian Molina (PSS), a donijeli su vrijednu donaciju.

“Ne znamo tko nas je preporučio, ali toj osobi upućujemo jedno veliko hvala i veliko hvala na donaciji našim novostečenim prijateljima. Riječ je o doista velikoj donaciji, ali i začetku jednog prijateljstva koje će sigurno potrajati. Već su nam najavili kako donacije možemo očekivati i dalje, a dolazit će nam i kao volonteri preko ljeta. Proveli smo zajedno dva dana i puno su saznali o situaciji u Vinkovcima i o tome što je najpotrebnije ljudima koji trebaju pomoć, posebice djeci”, ističe Jelena Božić, predsjednica udruge “Mladi protiv gladi” Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno