17 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Zabilježene dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Tijekom proteklog tjedna na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je nekoliko prometnih nesreća, dvije krađe te dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava.

U obiteljskoj kući u Mirkovcima je, 11. kolovoza, otuđen novac i nakit, a materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Između 6. i 8. kolovoza dogodila se krađa i u blizini Vukovara, u vinogradu 64-godišnjakinje iz Vukovara u ataru „Skendra“. Nepoznati počinitelj obrao je grožđe s većine čokota i materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Proteklog vikenda su zabilježen i dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava, u kojima su građani, na kućnim adresama, dragovoljno predali minsko-eksplozivna sredstva. U Soljanima je osoba predala jednu, a u Svinjarevcima dvije ručne bombe. Minsko-eksplozivna sredstva policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu pohranio je u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja. Preventivna kampanja prikupljanja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava „Manje oružja-manje tragedija“ i dalje traje a podrazumijeva vremenski neograničeno preuzimanje oružja i ostalih ubojitih sredstava, bez zakonskih sankcija. U bilo koje doba dana građani se mogu obratiti policiji i obavijestiti ih o namjeri dragovoljne predaje oružja. Posebno se želi podsjetiti grašane da oružje i minsko-eksplozivna sredstva ne donose osobno u prostorije policije, kako uslijed nestručnog rukovanja ne bi došlo do neželjenog aktiviranja i ozlijeđivanja osoba. Na poziv građana, na kućnu adresu, doći će posebno osposobljeni policijski službenici preuzeti nezakonito oružje i minsko-eksplozivne tvari.

10 prometnih nesreća zabilježeno je proteklog vikenda, od čega šest u kojima je nastupila samo materijalna šteta, tri prometne nesreće u kojima su ukupno četiri osobe lakše ozlijeđene (Stari Mikanovci, Županja, Vukovar) i jedna prometna nesreća u Vukovaru u kojoj je jedna osoba teže i jedna lakše ozlijeđena.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno