Članovi grupe Zabranjeno pušenje krenuli su put Kanade gdje će sutra održati prvi koncert na svjetskoj turneji kojom se obilježava 35 godina od objavljivanja albuma “Das ist Walter”. Nakon kanadskog dijela turneje Zabranjeno pušenje se vraća na domaći teren u Split (18.10. Gripe) i Zagreb (19.10. Dom sportova). Turneju će nastaviti u dalekoj Australiji, a potom i u Skandinaviji.
Početak turneje je 4. listopada u Calgaryju, a samo dan nakon nastupit će u Montrealu. Kanadska avantura nastavit će se 11. listopada u Windsoru uz veliku završnicu 12. listopada u Torontu.
“Putovanje po svijetu uzbudljivo je za svakog ‘ko se bavi muzikom. Kao prvo, to je suočavanje sa samim sobom i surovom istinom šta zapravo značiš i koliko tvoja muzika vrijedi. Ali kada je čovjek iz Sarajeva, put je divna prilika da opet sretneš svoje prijatelje iz mahale ili iz škole i da pomalo sastavljaš to razbijeno ogledalo svog vlastitog života. Jer kao što kaže jedna duhovita izreka – ‘Sarajlija ima svugdje, pa čak i u Sarajevu'”. – izjavio je uoči turneje frontmen benda Sejo Sexon.
Prvijenac kao povod za najavljene velike koncerte još jednom će podsjetiti zašto je Zabranjeno pušenje jedan od omiljenih rock bendova te koliko je upravo taj album i značaj Waltera kao heroja Sarajeva bio ključan za sazrijevanje mnogih generacija, kako intelektualno, tako i glazbeno. Voljeni i šire od regije s nebrojeno turneja diljem svijeta, već dugi niz godina djeluju pod vodstvom Seje Sexona koji se s pravom nametnuo kao konstanta i zaštitno lice benda. Uz presjek cjelokupne karijere, Zabranjeno pušenje u još boljoj formi nego ikad priprema spektakl za pamćenje. Turneja skrojena od jakih svjetskih gradova dokaz je dugovječnosti benda koji je s pravom stekao kultan status, ne samo na ovim prostorima, već i šire.

Datumi turneje:
04.10. CALGARY (Kanada) @Marquee Beer Market & Stage
05.10. MONTREAL (Kanada) @Groove Nation
11.10. WINDSOR (Kanada) @Banquet HALL CLUB 9
12.10. TORONTO (Kanada) @The Opera House
18.10. SPLIT (Hrvatska) @Gripe
19.10. ZAGREB (Hrvatska) @Dom sportova
01.11. PERTH (Australija) @Rosemount Hotel
02.11. SYDNEY (Australija) @The Factory Theatre
04.11. MELBOURNE (Australija) @170 Russell
09.11. ORMOŽ (Slovenija) @Martinovanje
16.11. KOPENHAGEN (Danska) @Ungekulturhuset Klauzdal
22.11. STOCKHOLM (Švedska) @Fryshuset Klubben
23.11. OSLO (Norveška) @Eventhallen
Ulaznice za koncerte u Splitu i Zagrebu se mogu nabaviti u pretprodaji po cijeni od 85kn i na dan koncerta po 100kn.