21 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. rujna 2022.

Započela produkcija filma o autorici i kradljivici Lee Israel

Više od autora

- vl promo-Can You Ever Forgive Me (započela produkcija) [St]

Kompanija Fox Searchlight Pictures objavila je da je na području New Yorka započela s produkcijom ostvarenja ‘Can You Ever Forgive Me?’ Film režira Marielle Heller (Dnevnik jedne tinejdžerice) prema scenariju kojeg su napisali Nicole Holofcener i Jeff Whitty, a koji je baziran na istoimenim bestseler memoarima a koje je objavila Lee Israel.

Prije nego što se okrenula kriminalu, Lee Israel je uživala u reputaciji kao slavna autorica. Kada joj je karijera krenula silaznom putanjom, smislila je zadivljujuću prevaru kojom je napravila budalama brojne eksperte. Iz knjižnica i arhiva krala je originalna pisma i potpisana dokumenta poznatih preminulih pisaca i glumaca, među kojima su Dorothy Parker, Noel Coward i Lillian Hellman, te ih zamjenjivala krivotvorenim kopijama sa savršenim imitacijama autograma originalnih autora. Nakon toga je duže od godinu dana prodavala i originale i kopije kolekcionarima širom svijeta, a falsificirala je oko 400 dokumenata. Uhićena je u lipnju 1993, te osuđena na pola godine kućnog pritvora i petogodišnju uvjetnu kaznu.

Lee Israel će portretirati simpatična Melissa McCarthy, dok će Jacka, njenog prijatelja u zločinu, glumiti Richard E. Grant. Ostatak glumačke postave čine Jane Curtin, Dolly Wells, Anna Deavere Smith i Jennifer Westfeldt.

Producenti su Anne Carey, Amy Nauiokas i bliski prijatelj Lee Israel David Yarnell, dok su izvršni producenti Pamela Hirsch, Jawal Nga i Bob Balaban. [Filmofil.ba]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno