U posljednja 24 sata u Hrvatskoj imamo 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, odnosno ukupno 1.182 oboljelih, a preminulo je 15 osoba.

“Danas je preminulo troje ljudi, svi su bili kronični bolesnici. Na respiratoru je 39 osoba, oporavljenih je 125. Naša epidemiološka linija je i dalje linearna, održimo je tako i držimo se mjera”, poručio je s današnje medijske konferencije Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš. Policija je ukupno zaprimila i 3.860 dojava o kršenju samoizolacije,  od čega je utvrđeno 1.120 osoba koje su kršile samoizolaciju. Ministar Davor Božinović rekao je da su samo jučer zaprimljene 64 dojave, a u 37 slučaja se radilo o osobama koje krše mjere. “Imamo pad broja kaznenih djela protiv imovine, pad je kaznenih djela razbojništva, pad teških krađa i teške krađe provaljivanjem kao i pad krađe motornih vozila. Izražavam zadovoljstvo radom hrvatske policije”, poručio je Božinović i napomenuo da je zaraženo 18 policijskih djelatnika.

“Zaraženo je dijete od četiri mjeseca iz Nuštra, zarazilo se od majke. Nemaju nikakvih simptoma, dobro su i njihovo stanje se prati. Imamo zaraženo 26 djece u dobi do 10 godina, 33 mladih u dobi od 10 do 20 godina. Imamo 143 osobe koje su starije od 70 godina, a najviše zaraženih je u dobi od 50 do 60 godina. Dosadašnje situacije s djecom i trudnicama su pozitivne”, naglasio je ovom prilikom ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.