Proteklih deset dana Vinkovci su živjeli Vinkovačke jeseni. Mnoštvo događanja, kulturnih i sportskih priredbi, kao i zabavnih sadržaja, privukli su u naš grad brojne goste. Od prvog dana građani su mogli posjetiti Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina, a ljubitelji folklora pod velikim šatorom uživali su u Županijskoj smotri folklora sve do srijede, kada je na završnoj večeri proglašen i ovogodišnji pobjednik, ta čast pripala je KUD-u „Slavko Janković“ Rokovci-Andrijaševci. Svoja vrata i ove godine otvorio je Vinski grad, a što nudi autoindustrija Vinkovčani i njihovi gosti mogli su pogledati na ovogodišnjem vinkovačkom Auto showu. Sve je kulminiralo u petak kada su spektakularnom priredbom na velikoj pozornici u središtu grada, uz „Tri nam drage riječi“ i svečano otvorene 54. Vinkovačke jeseni. Čuvari tradicijske kulture iz cijele Hrvatske i ove su se godine predstavili na Svečanom mimohodu kulturno-umjetničkih društava, prodefiliravši gradom na oduševljenje velikog broja posjetitelja. Oni najbolji među njima, odnosno pobjednici županijskih smotri, svoj rad su prikazali na Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora.

„Ovih deset dana uistinu je jako brzo prošlo, još jedne Jeseni su iza nas i moram ovom prilikom izraziti zadovoljstvo sa svim onim što su one ponudile. Svi ovi čuvari folklora i tradicije iz našeg kraja, ali i cijele Hrvatske  još su jednom pokazali da se ne moramo brinuti za budućnost, jer oni svoj entuzijazam prenose s generacije na generaciju. Moram reći i da s pripremama za slijedeće, 55. Vinkovačke jeseni, krećemo već od sutra“, rekao je prilikom večerašnjeg zatvaranja ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca Gabrijel Šokičić.

Dašak Jeseni možete još uvijek osjetiti, ako požurite do šatora Vinkovačkih jeseni gdje je u tijeku posljednji ovogodišnji koncert, onaj Najboljih hrvatskih tambraša.