27 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Zbog dilanja marihuane nepravomoćno osuđen sin Nikole Kajkića

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Kako danas piše Jutarnji list, zbog petljanja s drogom koju su prodavali na sitno po vinkovačkim ulicama te u blizini gimnazije, na Općinskom sudu u Vukovaru nepravomoćno su osuđena dvojica 23-godišnjaka Ivan N., stari policijski znanac te Mateo K., sin aktualnog županijskog vijećnika te bivšeg policajca i predsjednika policijskog sindikata.

Za razliku od Ivana N. koji je dobio djelomičnu uvjetnu kaznu od 13 mjeseci, čiji dio od šest mjeseci mora odslužiti, dok je ostatak uvjet na dvije godine, Mateu K. je dosuđena uvjetna godina dana s dvogodišnjim rokom kušnje. Obojica moraju solidarno platiti 492 eura sudskih troškova u što je uračunato i vještačenje.

“Žao mi je što je došlo do ove situacije. Marihuanu sam koristio od 2018. do 2020., ali ju nikada nisam prodavao pa tako niti Ivanu N. ni Robertu H. Ispred vinkovačke gimnazije nisam bio 3. srpnja 2020. niti sam se tamo našao s njima, pa niti ostala tri puta tog srpnja. Znam da su njih dvojica konzumenti, ali mi nije jasno zašto kažu da su drogu od mene kupili. Valjda zato da ne odaju pravo ime prodavatelja. Te 2020. kad se sve ovo zbilo, shvatio sam u kakvoj sam se situaciji našao i prestao sam konzumirati drogu. Studiram na ekonomskom fakultetu, ljeti se bavim ugostiteljstvom, a roditelji mi pomažu. Prilikom uhićenja doživio sam neugodna iskustva jer su me policajci dok sam ulazio u policijsko vozilo gurali i udarali. U mom domu u pretresu ništa nije nađeno i otac me pitao jesam li stvarno to učinio. Odveden sam u pritvor pa na ispitivanje gdje me policajac udario u rebra pa sam počeo plakati. Na ispitivanju na ODO-u sam razmišljao da sve priznam i da se završi”, branio se Mateo K. koji je porekao prodavanje marihuane osim dana 25. lipnja 2020., informacije prenosi Jutarnji list.

Ivan N. je, pak, ispričao da marihuanu koristi od 2015. i da ju je kupovao za vlastite potrebe za 13,27 eura po gramu u ono vrijeme. Rekao je i da je Robert H. nazvao Matea i pitao ga ima li 10 grama marihuane. Dogovorili smo se da se nađemo kod gimnazije i Mateo je svakome dao po pet grama. Svaki mu je platio 39,81 euro. I jedino tada ju je, otkriva, kupio od Matea dodajući da mu je tjedno trebalo pet do 10 grama.

“Od Matea sam kupio pet grama od čega sam ispušio četiri, a gram sam prodao Robertu za 13,27 eura. Da bi me Robert opet zamolio nove grame marihuane pa sam provjerio s Mateom te kupio 10 grama za 86,26 eura, od čega sam ja platio 39,81, a Robert 46,45 eura”, ispričao je Ivan N. koji je još dva puta, tvrdi, od Matea kupio drogu.

Kupac Robert H. obojicu optuženika poznaje iz srednje škole te je od obojice znao unazad dvije godine, posvjedočio je, kupiti marihuanu.

“Taj zadnji put našli smo se kod Bosuta. Otišli smo do gimnazije gdje nas je čekao Mateo od kojeg sam preuzeo pet grama. Dok sam išao u srednju, od Matea sam isto znao kupovati marihuanu, u gramima. Poznato mi je da je Mateo znao marihuanu prodavati i u školi”, otkrio je, među ostalim, svjedok od kojeg je u inkriminiranom trenutku policija oduzela 6,06 grama marihuane.

Ivanu N. je oduzeto 1,8 grama, digitalna vaga s tragovima speeda, dok je od Matea K. oduzet Samsung Galaxy S 9, ali i zračna puška Slavia 631 model 77 kalibra 4,5 te kutija sa 73 diabole.

Zanimljiva je poveznica kako su prezimenjaci iz Gornje Skakave, kod Brčkog, osuđeni na tri godine zatvora jer su u tom mjestu uzgojili 302 stabljike indijske konoplje. Cijelu priču prije pet mjeseci donio je portal Fokus.ba.

Supružnici Petar i Katarina Kajkić uhićeni su prošle godine u akciji “Korov”. Od svibnja do kolovoza 2022.  godine na teško pristupačnom dijelu zemljišta obraslom rastinjem podigli zasade Indijske konoplje, tako što su je zasadili, skoro svakodnevno obilazili i zalijevali uz pomoć sistema za navodnjavanje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno