13 C
Vinkovci
Petak, 20. svibnja 2022.

Zbog krađe uhićen šef carine na Bajakovu sa suradnicima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr
Iz Carinske uprave su za Telegram potvrdili uhićenje Anđelka Bare, predstojnika Graničnog carinskog ureda Bajakovo, njegovog pomoćnika i dvojice domara. Povezuje ih se krađama zaplijenjenih stvari iz carinskih skladišta.

Prema prvim informacijama, šef carinarnice osumnjičen je za krađu raznih stvari iz carinskih skladišta u kojima se nalazi oduzeta roba. Za to isto, kako neslužbeno doznaje Telegram, osumnjičen je njegov prvi suradnik te pomoćni radnici.

Još uvijek nije poznato jesu li trojica osumnjičenih ukradenu robu preprodavali ili su je zadržavali za sebe.

Inače uhićeni šef carinarnice, kako se navodi, do sada je realizirao uspješne akcije raskrinkavanja krijumčarenja droge i ljudi kao i drugih raznih roba.

Za Telegram je potvrđeno i da je Bare član antikoruptivnog povjerenstva Područnog carinskog ureda Osijek. Povjerenstvo je dio antikoruptivnog vijeća koje je na razini Carinske uprave osnovano prije nešto više od mjesec dana, a cilj mu je, prema zamisli čelnih ljudi carine, upravo borba protiv korupcije.

Carina u ovom trenutku ne želi otkriti za koja su kaznena djela Bare i ostali osumnjičeni, jer akciju u kojoj su uhićeni koordinira USKOK. Ipak, potvrđuju da Carinska uprava provodi postupak unutarnjeg nadzora i kontrole, kao i da su Bare i njegov pomoćnik suspendirani do okončanja disciplinskog postupka.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno