Danas u petak 6. rujna pozivamo vas na izložbu slika Damira Zdepa koja će se održati u Rock Clubu Saloon (Glagoljaška 15, Vinkovci). Većina radova koje ćete vidjeti su usko vezani uz glazbu a radove koji vam zapnu za oko ćete moći i kupiti. Izložbu će glazbeno upriličiti Harp Explosion, one man band iz Vinkovaca koji će također premijerno zasvirati u Rock baru Saloon.
DAMIR ZDEP
Rođen je u Vinkovcima a slikanjem se bavi od najranijih dana. Više puta je neuspješno izlagao svoje uratke. Nakon što je dooobro zagrijao stolicu drznuo se isponova okušati i u nemirnim vodama vinkovačkog slikarstva prezentirati svoje plodove višegodišnjeg rada. Svima na uvid…
Evolucija i deevolucija (ulje na kartonu, 45×80 cm) by Damir Zdep, 2018.
HARP EXPLOSION
Usnoharmonikaš Igor Djeke – Iggy, član kultne beogradske grupe Disciplin A Kitschme, prvi put je kao Harp Explosion nastupio 2009. godine i od tada se svojim one man band projektom predstavio mnogim domaćim i inozemnim klubovima i festivalima.
Harp Explosion koristi moderni pristup one man band formi koji se preciznije naziva harmonica looping. Iggy uz pomoć svoje prepoznatljivo prljave usne harmonike gradi svoj autorski garage blues repertoar nasnimavajući uživo rifove i teme na već postojeće loopove bubnja.
Do sada je samostalno objavio nekoliko albuma, vinil singl za švicarsku izdavačku kuću, gostovao na raznim garage blues kompilacijama te ustupio muziku za dva filma.