Predsjednici stranaka članica Restart koalicije predali su liste za izbore Državnom izbornom povjerenstvu. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nakon predaje lista rekao je da je Hrvatskoj potreban novi početak, odnosno Restart.

“Upravo smo predali pobjedničke liste Restart koalicije, izlazimo na parlamentarne izbore s najboljim ljudima i jasnim planom kako ljude izvući iz krize i kako Hrvatskoj osigurati potreban novi početak i bolji život za sve građane”, izjavio je Bernardić te dodao kako će u prvim tjednima Vlade formirati manju Vladu, donijeti zakone i mjere koje je ova Vlada propustila, zakon o obnovi grada Zagreba, zakon o skraćenom radnom vremenu, mjere za socijalno ugrožene, dignuti minimalac i neoporezivi dio dohotka te pomoći turističkom sektoru spuštanjem PDV-a u ugostiteljstvu i turizmu na 10 posto.

Program Restart koalicije bazira se na pet ključnih stupova, a to su jačanje gospodarstva i konkurentnosti, digitalna transformacija, reforma državne i lokalne samouprave, modernizacija zdravstvenog sustava, borba protiv korupcije i reforma pravosuđa.

„Bit ćemo Vlada koja će donositi ključne odluke, želimo Hrvatsku bez korupcije, nepravde, siromaštva i diskriminacije“, istaknuo je Bernardić.

„Pozivam građane da 5. srpnja daju povjerenje Restart koalciji jer to je jedina alternativa za promjene. Izbor je jednostavan, ili HDZ ili Restart, odnosno ili po starom – put korucpije ili Restart. Izađite i promijenite”, poručio je Bernardić.