21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Zembo Latifa singlom Proljeće najavljuje novi album

Više od autora

- vl promo-

Velike su šanse da ste na Radio Vinkovcima čuli glazbene uspješnice jednog od najperspektivnijih izvođača nove generacije Zembo Latifa. Prošlu godinu Zembo je obilježio hitovima „Loše stvari” i „Bar za dan”, a iz njegove radionice sada stiže i „Proljeće” kojim najavljuje svoj drugi studijski album „Mars”, nasljednika „Venere” (2020.) koja je Zembu stavila na mapu najperspektivnijih glazbenika.

„Pjesma Proljeće je napisana i nastala u zimskim mjesecima, tako da smo se strpjeli do sada kada su krenuli sunčani dani, jer nema smisla pjesmu takvog naziva objavljivati na zimu”, objašnjava Zembo nastanak pjesme.

„Proljeće ima taj dobar vibe kada se sve ponovo budi, sve izlazi iz neke zimske uspavanosti i ponovo kreće živjeti punim plućima. Od tuda proizlazi veseli vibe ove pjesme. Nažalost, ovo moje „Proljeće” ipak metaforično govori o nekom emotivnom tranzicijskom periodu. Dani kada treba pročistiti sebe u glavi i neke odnose u svojem životu. Tako da je proljeće i vani i unutra. Priželjkujemo svi mi nekad to proljeće, ali dok zima traje bolje je ne saditi ruže u vrtu”, ispričao je Zembo.


Glazbu, aranžman i produkciju „Proljeća” potpisuje Filip Majdak (Kaleido Music), cover art izražen putem AI tehnologije izradio je Studio Size, a pjesma će uskoro dobiti i prateći video spot. „Producent Filip Majdak i ja smo radili pjesmu. Počeli smo raditi i drugi album koji će nositi kompletan potpis njegove produkcije i mojih tekstova. Mislim da smo dobar tandem. Spot se radi, vremenske prilike su nas dosta stopirale. Nadam se početkom 5. mjeseca da će biti spot”, najavljuje glazbenik te otkriva i kakvi su mu trenutno planovi za budućnost.

„Što se tiče nekih planova za dalje, jedino mogu reći da trenutno radimo na novom albumu koji nosi ime „MARS”. Cilj nam je napraviti pjesme koje će se zvukom i tematikom oslanjati na prvi album „VENERA”, ali tekstovima i produkcijom, naravno, biti bolji i zreliji. Ne znamo još ni sami kada će album biti gotov niti kako će u kompletu to sve zvučati, ali ako je suditi po ovom prvom singlu mislim da će biti bomba”, siguran je Zembo za kojega odmora nema i najavljuje drugi singl krajem 6.mjeseca.

Pjesmu smo već naveliko zavrtjeli na 90,2. Kako bi se mogao posvetiti više svojoj glazbi i izričaju morao je unijeti promjene u život i održavati čak dvije karijere, onu koja plaća režije i ovu koja se radi iz ljubavi i užitka. „Nisam htio raditi tempom koji sam radio do sada, npr. od 9 – 5 tako da nisam iz korijena promijenio profesiju nego si olakšao cijeli proces. Ostavljam vrijeme za sebe i za svoju „drugu karijeru. I sada radim, ali manje i pametnije. Naviknut na takav sistem u kojem se nalazimo, bilo je teško napraviti neki radikalniji pristup koji bi mi olakšao održavanje te druge karijere. Nadam se da će to krenuti u boljem smjeru i da ću moći reći to mi je posao kojeg volim i radim”, kaže iskreno Zembo Latifa.

 

Pjesma je u redovnom programu Radio Vinkovaca i na svim streaming servisima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno