U sklopu projekta “Ženska perspektiva” proteklog je vikenda 65 poduzetnica iz sedam manje razvijenih županija RH u Daruvaru predstavilo proizvode koje će u tekućoj i narednoj godini razvijati uz mentorstvo stručnjaka.

Ovaj regionalni projekt pokrenut je sa željom da se poduzetnicama iz manje razvijenih dijelova Republike Hrvatske omogući što kvalitetniji razvoj, a ujedno i bude poticaj jačanju njihovih poduzetničkih aktivnosti. Voditeljica projekta Dragica Karajić i Tomislav Lneniček, predsjednik udruge za razvoj poduzetništva “Perspektiva” žele staviti naglasak na neiscrpan potencijal slavonskih žena i njihovih proizvoda. Također, projektom se želi doprinijeti većoj vidljivosti i boljoj međusobnoj povezanosti uključenih strana.

Županije iz kojih dolazi 65 odabranih poduzetnica su: Virovitičko-podravska, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska, Sisačko-moslavačka i Osječko-baranjska. To su žene koje se bave prvenstveno poljoprivrednom proizvodnjom i različitim oblicima agroturizma, također izrađuju rukotvorine te tradicionalne suvenire i proizvode korištene u domaćinstvu. Navedene aktivnosti njihov su doprinos očuvanju hrvatske gastronomske tradicije i kulturne baštine.