Na poziv Hrvatske vatrogasne zajednice vatrogasna mladež DVD-a Nuštar temeljem ostvarenih rezultata u kupu HVZ-a u prošloj godini, ove godine nastupila je na natjecanju vatrogasne mladeži u Austriji održanom od 4. do 6. srpnja u Leithaprodersdorfu, Gradišće.

Muška i ženska mladež nastupila je u vatrogasnim igrama te kategoriji srebra i bronce. U vatrogasnim igrama, djevojke su pobijedile i za 1. mjesto dobile pehar.

U nastupima natjecateljskih ekipa u kategoriji srebra i bronce, nakon izvedenih vježbi i štafeta ekipe Nuštarki i Nuštarca, dobile su pljesak s tribina jer su to bile najbolje vježbe izvedene na natjecanju u svim kategorijama. 

U kategoriji srebra djevojke su zauzele 1. mjesto, a muška mladež 2. mjesto. 

U kategoriji bronce muška ekipa je zauzela 1. mjesto, a ženska ekipa 2. mjesto.

“Na svečanom zatvaranju i proglašenju smo dobili najveći pljesak prisutnih te su nam poželjeli puno uspjeha na predstojećoj olimpijadi u Švicarskoj. Ovim putem bi se zahvalili domaćinim na gostoprimstvu i pomoći tijekom boravka u kampu, posebice Martini Grandits, Juliji Ivancsits i Markusu Wesselyu”, ističe voditelj vatrogasne mladeži DVD-a Nuštar Mirko Ružić.