Nakon nezaboravnog dočeka, koji su im priredili njihov DVD i Općina Nuštar na povratku s Međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži CTIF u švicarskom gradu Martignyu, gdje su osvojile prestižnu brončanu medalju, za članice ženske mladeži DVD-a Nuštar uslijedilo je novo uzbudljivo iskustvo. Ovaj put riječ je više o druženju, odmoru i zabavi, iako nisu izostale niti aktivnosti vezane uz vatrogastvo.

Ženska mladež DVD-a Nuštar, naime, provela je sedam dana u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani. Nagrada je to Hrvatske vatrogasne zajednice za osvojeno 1. mjesto na 13. po redu Državnom prvenstvu vatrogasne mladeži, održanom u Zadru prošle godine.

“Kao aktualne prvakinje Hrvatske, ženska mladež DVD-a Nuštar dobila je za nagradu boravak u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani. Ekipa je u kampu boravila u sklopu 8. smjene od 5. do 12. kolovoza. Vrijeme u kampu zamišljeno je kao vrijeme za rad, kupanje, igre i zabavu. Svaki dan su bile aktivnosti vezane uz vatrogastvo, vatrogasne igrice, a večernji program bio je upotpunjen natjecanjem u karaokama, izborom za Miss i Mistera kampa, najluđom frizurom, kvizom znanja… Na otvorenju kampa dobili smo čestitku od zapovjednika za uspješan nastup na Vatrogasnoj olimpijadi, a boravak u kampu ćemo pamtiti po lijepim iskustvima i novim prijateljstvima”, ističe Mirko Ružić, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Vukovarsko-srijemske županije i voditelj vatrogasne mladeži DVD-a Nuštar.

Na radost nuštarskih vatrogaskinja, kao i svi ostalih koji su se našli u fokusu umjetnika, lijepa uspomena iz Fažane svakako je i simpatična karikatura, rad Damira Novaka.

Kamp vatrogasne mladeži u Fažani, inače, ove će godine od 17. lipnja do 2. rujna u 11 smjena ugostiti više od tisuću pripadnika vatrogasne mladeži. Boravak u kampu za mlade je lijepo iskustvo već po tome što je riječ o morskoj destinaciji, ali uz uživanje u suncu, moru i kupanju, kamp ima i razrađen program od društvenih aktivnosti do vatrogasnih igrica, a prilika je to svakako i za nova poznanstva i prijateljstva.