2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Ženska nogometna reprezentacija Hrvatske na pripremama u VSŽ

Više od autora

- vl promo-


Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Pod vodstvom izbornika Mate Prskala, hrvatska ženska nogometna reprezentacija okupila se radi priprema za dva prijateljska susreta u Bugarskoj, 14. i 17. lipnja – oba puta u 18 sati i 30 minuta.

Hrvatice pripreme odrađuju u Vukovarsko- srijemskoj županiji, a posljednji trenig imale su danas na igralištu NK “Frankopan” u Rokovcima – Andrijaševcima. Prethodna tri treniga održana su u Vinkovcima na stadionu HNK “Cibalia” i NK “Dilj” te u Županji na stadionu NK “Graničar”.

“Zahvaljujući predsjedniku Komisije za ženski nogomet HNS-a Josipu Kuterovcu, odlučili smo doći u našu Slavoniju i tu nam je lijepo. Ženska nogometna reprezentacijenje dugo vremena nije boravila u ovom kraju i ove mini pripreme pred prijateljske utakmice s Bugarskom su prekrasna prilika da i ljudi u Slavoniji vide kako i što radi ženska reprezentacija Hrvatske.”, rekao nam je izbornik Mate Prsklao, dodavši kako su prijateljske utakmice s Bugarskom priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se 2021. godine održati u Engleskoj i koje kreću 30. kolovoza. U tim kvalifikacijama našu reprezentaciju očekuju nastupi protiv Švicarske, Belgije, Litve i Rumunjske.

Zadovoljstvo što na području Vukovarsko – srijemske županije boravi ženska A reprezentaciju Hrvatske nije krio ni Josip Kuterovac, član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik Komisije za ženski nogomet te predsjednik Nogometnog saveza VSŽ.

“S obzirom na to da sam predsjednik Komisije za ženski nogomet pri HNS-u na neki način sam mogao utjecati i tražio sam da ženska reprezenzacija pri proputovanju za Bugarsku boravi tri dana u našoj županiji te održi četiri treninga. Imamo priliku vidjeti kako žene treniraju na profesionalnoj, ali i da budu poticaj mladim djevojčicama na našem području da se bave ovim sportom da vide da to nije neka tabu tema, nije nešto strano, ni nešto što nevalja nego da je i to sport koji odgaja, obrazuje i uči mlade djevojke ponašanju i životu.”, rekao je Josip Kuterovac.

“Izuzetno nam je drago da je hrvatska ženska nogometna reprezentacija po prvi puta u Rokovcima – Andrijaševcima i ovo je samo početak vrlo dobre suradnje HNS-a i Općine Andrijaševci. Očekujemo da će ona biti još i bolja i uskoro bi trebali ugostiti i ostale vrijedne i dobre ekipe sa nacionalne razine.”, rekao nam je Damir Dekanić, načelnik Općine Andrijaševci. Dekanić ističe kako je tome razlog dobar teren, kao i uvjeti koji su u novom sportskom kompleksu na visokoj razini. “Ostvarili smo odličnu suradnju s HNS – om, našli smo zajednički jezik i vrlo rado ćemo ugostiti i sve ostale selekcije HNS-a.”, zaključio je načelnik Dekanić.

Po završetku treniga u Andrijaševima hrvatska ženska reprezentacija kreću na put, a pozvane su Doris Bačić (Juventus), Isabella Dujmenović (St. Pölten), Ana Jelenčić (Leczna), Leonarda Balog (Osijek), Kristina Nevrkla (Osijek), Mihaela Horvat (Split), Monika Conjar (Split), Matea Bošnjak (Split), Ivana Rudelić (Bayer Leverkusen), Iva Landeka (Rosengard), Ana Dujmović (Split), Laura Fiket (Pregrada), Helena Spajić (Crailsheim), Antonia Dulčić (Split), Iva Bukač (Split), Lara Lucić (Osijek), Ana Bakalar (Neretva), Martina Šalek (Osijek), Sandra Žigić (Milan) i Laura Kate Spiranović (Split).

Stručni stožer uz izbornika Prskala čine treneri Božidar Miletić i Stella Gotal, trener vratarki Blaž Bugarin, liječnica Antea Buterin, fizioterapeutkinja Lukrecija Čurek, ekonom Verica Medved i tajnik Denis Lukša.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno