13 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

Zlatko Dalić s ponosom podigao hrvatsku zastavu na Vukovarskom vodotornju

Više od autora

- vl promo-Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić imao je čast podići hrvatsku zastavu na Vukovarskom vodotornju, fotografija je objavljena na službenoj stranici Facebook stranici simbola grada Vukovara.

„Povodom obilježavanja 31. obljetnice Bitke za Vukovar, zastavu na vrh Vukovarskog vodotornja podignuo je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, gospodin Zlatko Dalić, koji nije skrivao ponos i čast koja ga je pripala, zbog tako velikog i značajnog čina”, piše u objavi koju je prenio Večernji list.

Vukovarska bitka bila je i ostala sinonim za obranu Vukovara u Domovinskom ratu, ali i cijele Hrvatske te njezine teritorijalne i državne opstojnosti i cjelovitosti, poručeno je sa svečanosti obilježavanja 31. godišnjice te bitke u subotu u vukovarskom Hrvatskom domu. Ratni zapovjednik obrane Vukovara i 204. brigade koja je 1991. branila Vukovar, Branko Borković poručio je jučer kako bitka za Vukovar nije mit, već stvarnost.

“Borba za priznanje 204. brigade je trajala godinama, a bitka za Vukovar je još uvijek kamen spoticanja”, kazao je Borković rekavši kako potraga za nestalima iz Domovinskog rata predstavlja i dalje jedno od najtežih nerješenih pitanja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno