18 C
Vinkovci
Utorak, 6. lipnja 2023.

Zlatko Ruščić novi ravnatelj Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Od 1. rujna i početka nove školske godine, Zlatko Ruščić novi je ravnatelj Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima.

Dotadašnji profesor elektrotehničke skupine predmeta i robotike na tom je mjestu zamijenio dugogodišnjeg prethodnika Matu Vukušića koji je otišao u mirovinu.

Iz životopisa novog ravnatelja doznajemo kako je rođen u Vrbanji 7. prosinca 1962. godine, gdje je završio osnovnu školu. Potom u Zagrebu završava srednju politehničku školu Rade Končar.


Obrazovanje nastavlja na tadašnjem elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu, gdje je diplomirao na smjeru Radiokomunikacije i profesionalna elektronika.

Po završetku fakulteta počinje raditi u informatičkoj djelatnosti kao sistem inženjer i mrežni specijalist, potom u tvornici kombajna Đuro Đaković u Županji, te u Županjskoj i Vinkovačkoj banci.

U tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci radi od 2004. godine. Osim stručnih predmeta, vodio je i dio Centra novih tehnologija u dijelu robotike te druge poslove vezane za programiranje i informatičke tehnologije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno