28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

ŽOK Vinkovci u prvom kolu nove sezone gostuje u Zadru

Više od autora

- vl promo-

Ženski odbojkaški klub Vinkovci u novoj sezoni igrat će u Prvoj odbojkaškoj ligi, točnije radi se o drugom rangu ženske odbojke u našoj zemlji. Klub je preko ljeta doživio određene promjene, a o novoj sezoni popričali smo s trenerom Stipom Tomićem.

„Pripreme su započele odmah poslije 15. kolovoza, a ovisno o ciklusima, treniralo se gotovo svaki dan. Odaziv nije bio najbolji, neke igračice odlazile su na ekskurziju, igračice koje su dolazile sa strane su se kasnije priključile, a onda je došlo do raznih ozljeda i bolesti. Na neki način bit će uhodavanje tijekom prvenstva, naročito u prvih nekoliko kola. Odigrali smo dosta prijateljskih utakmica i turnira, pa ćemo vidjeti što će biti.”

Vinkovački je klub u prošloj sezoni vrlo lagano osvojio prvo mjesto u Prvoj B odbojkaškoj ligi skupine Istok, a samim time igrao je kvalifikacijski turnir za popunu drugoligaške konkurencije. Iako na tom turniru rezultatski nisu osigurale promociju, zbog odustajanje dvije ekipe Vinkovčanke su osigurale plasman u viši rang. Samim time promjene su bile nužne, a igrački kadar također je doživio poneke izmjene. Iz kluba su otišle dvije bitne igračice, odnosno Filipa Tustonjić i Korina Cindrić odlaze na fakultete. Ipak, sastav je pojačan za tri igračice iz Osijeka, kao i za povratničke igračice iz Vinkovaca, a radi se o Mirni Jurić i Ani Krznarić.„Liga je kvalitetna, međutim svaki klub doživio je promjene, baš kao i mi. U ovim ligama uglavnom igraju mlade igračice, to je na neki način tako gotovo u svim klubovima. Uglavnom nema starijih igračica, sve su to mlade snage, a je se nadam kako ćemo se mi nositi sa svim protivnicima, dok će vrijeme pokazati za što će to biti dovoljno”, dodaje Tomić.

S obzirom na to da je ŽOK Vinkovci novak u ligi, primarna je ambicija, barem u sezoni 2023./2024., osigurati opstanak. Liga broji 12 klubova iz cijele Hrvatske, a iz nje će ispasti posljednjeplasirane tri ekipe. Kako kaže trener, u početku će biti potrebno vremena da se naše odbojkašice uigraju i osjete konkurenciju, a ona je zasigurno teža i zahtjevnija u odnosnu na onu prošlosezonsku. Osim dobrih protivnika, veliki problem svakako će stvarati i daleka putovanja, još jedna stvar koja zahtjeva adaptaciju. Ekipa je tijekom priprema sudjelovala na nekoliko turnira, odigrano je nekolicina utakmica, a vjerujemo kako su djevojke spremne za prvi ovosezonski ispit. Utakmica prvog kola na rasporedu je sutra u 16.30, a naše odbojkašice gostuju kod OK Zadar.

„Zadar je već duže vrijeme u ovoj ligi, dat ćemo sve od sebe, a vidjet ćemo što će biti”, zaključuje Stipe Tomić dodavši kako je prva domaća utakmica na rasporedu narednog vikenda, kada će u našem gradu gostovati OK Olimpik.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno